Boj o Evropu: FK Mladá Boleslav – FC Hradec Králové 3:1 (2:0)

BRÁNA DO EVROPY ZŮSTALA ZAVŘENA

Fotbalisté FC Hradec Králové nezakončili sezónu s pomyslnou třešničkou na dortu. Ve finálovém zápase o předkolo Evropské konferenční ligy nestačili na Mladou Boleslav a prohráli s ní 1:3. Sezóna se ale dá označit za úspěšnou. V únoru blízko sestupovým pozicím a na konci května bitva o Evropu. Kdo by to čekal, že?

Zápas

Mladá Boleslav se ujala brzkého vedení. Zcela volný Mareček se dostal k odraženému míči a do prázdné branky uklidil kulatý nesmysl – 1:0. Největší šanci Hradce v prvním poločase měl Daniel Vašulín, ale z výborné pozice trefil gólmana Trmala. O pár minut později přišel trest. Klíma zezadu podrazil unikajícího Jawa a uviděl červenou kartu. Do poločasu se stav na světelné tabuli měnil ještě jednou. O změnu skóre se postarali domácí a stav byl 2:0 pro Boleslav.

Ve druhém poločase dostal příležitost po zranění vracející se Čihák. Po faulu Čmelíka ve vlastním pokutové území však odpískal sudí penaltu pro domácí tým. Tu proměnil Matějovský a stal se historicky nejstarším střelcem – 3:0. Zápas se poté spíše dohrával. Oba celky si vytvořily nějaké šance, ale ty zůstaly nevyužity. V závěru zápasu se i Hradečtí dočkali penalty. Čmelík si postavil míč na puntík a nedal Trmalovi šanci – 3:1. Žádná změna skóre už nenastala, a tak Hradec nestačil na svého soka a Mladá Boleslav si zv příští sezóně zahraje zaslouženě konferenční ligu.

Sestava Votroků: Zadražil – Klíma, Čech, Spáčil – Čmelík, Kučera, Kaštánek (46. Čihák), Krejčí (61. Horák) – Juliš, Vašulín (61. Koubek), Pilař (76. Hais)

Fandění, ultras a vše okolo

Byla to neskutečná jízda, v Bolce podporovalo hradecké fotbalisty neuvěřitelných 1 248 fanoušků! Na utkání dorážíme v ČERNÉM, hlavní část sektoru hostů dokonce ve speciálních tričkách HRADEC, EVROPA!

V prvním poločase se prezentujeme plachtou, malůvkou hlavní postavy Pokémonů a sloganem “Evropo, volíme si tebe!”, plachtu doplňují červené a zelené světlice. Ve druhé části zápasu je sektor hostů oděn do pláštěnek v barvách našeho klubu, několik minut v kuse hoří v sektoru bengálské ohně.

Fandění je na slušné úrovni, i přestože brzy prohráváme, ale ve druhém poločase odhazujeme všechny zábrany a rozjíždíme solidní večírek!

Závěrečná dlouhotrvající děkovačka za celou sezónu neměla tu nejmenší chybu. Černobílá síla nazývaná Votroci…

Fotogalerie

(autoři fotek: Luboš Lorinc – fchk.cz, Miloš Thomas – fchk.cz)