1. finále nadstavby: FK Teplice – FC Hradec Králové 0:1 (0:0)

Po úspěšně zvládnutém duelu s Olomoucí se Hradci do cesty v boji o Evropu postavily Teplice, kterým se ve čtvrtfinále podařilo přemoci Liberec. Votroci se do Teplic vypravují po nijak dlouhé době, naposledy se oba týmy setkaly letos v dubnu a byli to právě východočeši, kdo z utkání odešel vítězně. Forma obou celků je na úrovni a jelikož Frťalovi svěřenci mají Hradci co vracet, bylo jasné, že to nebude jednouchý zápas.

Zápas

Půlku prvního poločasu strávili Votroci řešením obrany, Teplice do něj nastoupili poměrně zostra. Jasným vykřičníkem pro hosty byla střela, která se ve dvanácté minutě dostala za Zadražilova záda. Gól nicméně pro ofsajdovou pozici uznán nebyl, s verdiktem si sudí dával na čas. Od tohoto okamžiku se hra začala vyrovnávat, Votroci přidali na intenzitě. Většího počtu situací, které by vedly k rozvlnění jedné či druhé sítě, jsme se ale již nedočkali.

Druhý poločas se do své poloviny vyznačoval poměrně vyrovnanou hrou, poté se začali více prosazovat domácí. Nutno podotknout, že od zahájení zápasů to rozhodčí pískal všelijak a asi nelze říct, že bychom byli s jeho výkonem dvakrát spokojeni. Toto kulminovalo v 74. minutě, kdy byl při pokusu srazit míč vyloučen Harazim (o posouzení výměny žluté za červenou se postaral VAR). Z hradeckého oslabení se Severočeši pokusili vyždímat maximum, a tak se poslední dějství zápasu (včetně nastavení) stalo pro příznivce černobílých barev vskutku infarktovým. Jenže se ukázalo, že všechny trumfy nejsou na straně sklářů! V 88. minutě se při ojedinělé akci v týlu Teplických podařilo vypálit čerstvě vystřídanému Matěji Koubkovi a brankář domácích byl bezmocný. Hradec jde v deseti do vedení a kotel hradeckých vlajkonošů se může zbláznit! Po změně na tabuli místní šlapou na plyn ještě o poznání víc, leč marná snaha. Votroci těsné vedení uhájili a po pětiminutovém nastavení slaví důležitou výhru!

Sestava Votroků:

Zadražil – Klíma, Kodeš, Spáčil – Harazim, Kučera, Horák, Dancák – Juliš (89. Pudhorocký), Vašulín (83. Koubek), Pilař (76. Čmelík)

Fandění, ultras a vše okolo

Na sever Čech se tentokrát vypravují dva plné autobusy. Před zápasem proběhlo plánované občerstvení v nádraží pivnici Zámecká, kde už mají s hradeckými zájezdy zkušenosti. V sektoru se nás nakonec schází po doplnění autoposádkami 167 fans. Vzhledem k absenci hlavních tří speakerů nastupuje širší kádr. Fandění probíhá na úrovni dobré úrovni, o atmosféru se stará především spodní část sektoru, vrchní spíše přihlíží fotbalu a zapojuje se pouze sporadicky. Ve druhé půli se prezentujeme jako už po několikáté v sezóně černobílými mávačkami. Po zápase probíhá klasická děkovačka, která je tentokrát doplněna o přání k narozeninám trenérovi Davidu Horejšovi, jenž v den zápasu oslavil 47. narozeniny. Ještě jednou blahopřejeme, trenére!

Tepličáci tentokrát vytvořili jednotný celek, proběhla u nich optická prezentace pro jejich brankářskou legendu Tomáše Grigara, který po sezóně ukončí svou kariéru. Stínadla navštívilo něco přes šest tisíc diváků.

Fotogalerie

(autor fotek: Luboš Lorinc – fchk.cz)

Závěr

Utkání pro Votroky dopadlo nadmíru dobře, nyní je nutné se se soupeřem vypořádat i doma. Druhé klání proběhne tuto sobotu od šesti hodin. Nám nezbývá než jediný úkol – zaplnit stadion pro poslední domácí mač letošní sezóny!

NIC NEŽ HRADEC! HRADEC EVROPA!