1. semifinále nadstavby: FC Hradec Králové – SK Sigma Olomouc 3:1 (3:1)

První semifinále se hradeckým fotbalistům podařilo na výbornou, když dokázali porazit olomouckou Sigmu 3:1. Hanáci sice vedli, ale Votroci ještě do poločasu vsítili tři branky. Po zápase se tak mohli radovat z dobrého výsledku do odvety, která je na programu příští neděli na Andrově stadionu.

Zápas

Za pěkného počasí se hrálo pod Lízátky v Hradci Králové první semifinále nadstavbové části o Evropu. Hradečtí sice v zápase prohrávali, když se hlavou prosadil Šíp. Hradečtí však nesložili zbraně a díky trpělivé hře a pracovistosti celé jedenáctky byli odměněni šťastným vyrovnávacím gólem, který si po střele jednoho z hradeckých srazil do brány hostující Chvátal. To co se nám stalo se Slavií, to se nám naopak povedlo proti Sigmě. V závěru poločasu jsme totiž vstřelili dvě branky. Nejprve natáhl ke střele dlouhán Vašulín a poslal Votroky do vedení. Pár minut na to se prosadil ještě Horák a do kabin se šlo za stavu 3:1.

Ve druhém poločase už branka nepadla, ač měli hradečtí další velké příležitosti. Na druhé straně nás opět skvěle ppodržel Adam Zadražil, a tak jdeme do odvety se zaslouženým dvoubrankovým náskokem.

Sestava Votroků: Zadražil – Klíma, Kodeš, Spáčil – Harazim, Kučera, Dancák, Horák – P. Juliš (63. Čmelík), Pilař (83. Pudhorocký) – Vašulín (74. Koubek)

Fandění, ultras a vše okolo

Na stadion dorazilo přes 6 500 diváků, kteří si během zápasu zakřičeli HRADEC – EVROPA. No, bylo by to krásné. Sektor “G” se prezentuje aktivním fanděním po celé utkání. Ve druhé půli se objevuje sektorovka a také mávačky. Po zápase přichází na řadu tradiční děkovačka.
Děkujeme všem, kteří přispěli do choreofondu peněžně nebo si zakoupili náš sortiment.

Fotogalerie

(autor fotek: Luboš Lorinc – fchk.cz)

Závěr

Utkání se povedlo hráčům na hřišti, ale i na tribunách bylo veselo, a tak všichni z malšovického stadionu odcházeli spokojeni a se zážitkem. Pokud máš zájem zažít ještě větší dobrodružství, určitě vyraz příští neděli vlakem do Olomouce, chystá se tématický výjezd.