30. kolo: FC Hradec Králové – SK Slavia Praha 1:2 (0:2)

V posledním kole základní části ligové sezóny 2023/2024 se Votroci utkali s nabitým týmem pražských Sešívek. Zatímco Hradec měl své jisté a svou pozici mohl akorát vylepšovat, Slávie body potřebovala, aby nezaostala za svými rivaly v nadcházejícím boji o titul. Krásné počasí a atraktivní soupeř sliboval kvalitní podívanou.

Zápas

Už od samého začátku poločasu bylo jasné, že se do nové hradecké arény nepřijeli sešívaní jen podívat, ale především urvat body. Významnou porci první půle strávili červenobílí v útoku, nicméně za Votroky stál nejen připravený Zadražil a jeho parta, ale i něco toho štěstí. To však vydrželo jen do závěru poločasu. Soustavný tlak vyústil v hned dvojité inkaso do brány domácích. Zatímco gól v 41. minutě byl dle mínění tribun nešťastně ovlivněn rozhodčím, jenž neřešil faul při autové čáře a umožnil tak přenést hru před naší bránu, druhý příděl (43. minuta) byl už přijat bez větších debat.

Druhý poločas byl ve znamení zlepšujícího se výkonu černobílých barev. Otázkou je, nakolik se na akceschopnosti Slávistů podepsalo uspokojení z průběžného skóre a jestli polevit byla volená strategie. Nicméně Votroci se řekněme od šedesáté minuty Slávistům herně vyrovnali. Po několika nadějných úsecích, které bohužel vyšly naprázdno, se osazenstvo Lízátek však přeci jen mohlo zaradovat. V první minutě nastavení se Karlu Spáčilovi podařilo prostřelit skupinku hráčů před sebou a dopravit tak míč k vnitřní straně slávistické konstrukce. Výsledek tak došel konečné korekce na 1:2.

Sestava Votroků:

Zadražil – Spáčil, Kodeš, Klíma – Horák, Dancák (79. Pudhorocký), Kučera, Harazim – Pilař (83. Kaštánek), Hais (57. Koubek), Čmelík (57. Juliš)

Fandění, ultras a vše okolo

Prémiový soupeř samozřejmě dokázal přitáhnout i ty diváky, kteří by svou účast na jakémkoliv jiném zápase dvakrát zvažovali, no ale co – buďme za ně rádi. Každý peníz v klubové kase dobrý. Fandilo se důstojně, a to obzvláště vlivem předváděné hry. Votroci se snažili a byť celkově bez bodu, branku se vsítit podařilo a pouze o jednu méně, než jak se povedlo Pražákům. Výsledek tak nebyl propadákem, jak mnozí jistě očekávali. Sektor G byl zaplněn, snad jediným problémem se ukázalo přimět sváteční fandy k tomu, aby se ke kotli svými hlasivkami připojili. Ale to je standardní záležitost. Poděkování dílně mladých Ultras za sektorové choreo.

Fotogalerie

(autor fotek: Luboš Lorinc – fchk.cz)

Závěr

Hradec Králové se po třiceti kolech propracoval z bojů o udržení na deváté místo. To se však ještě může zlepšit v závislosti na tom, jak bude hrát s Olomoucí. A poté, při optimistickém výhledu… no, nepředbíhejme. Šance je.

Nadcházející dvojzápas s Hanáky nás čeká doma již tuto neděli od tří hodin, venku pak přesně o týden později. I ty můžeš být u toho!