27. kolo: FK Teplice – FC Hradec Králové 0:1 (0:1)

Ve dvacátém sedmém kole Votroci vyrazili na sever Čech za soubojem, který je mohl za příznivých okolností dostat mimo barážové pásmo.

Domácí měli naopak motivaci, aby se k této hranici nepřiblížili. Proti severočeskému týmu se Hradci neobyčejně daří, z posledních pěti vzájemných duelů se nám podařilo čtyřikrát zvítězit. Otázka tedy zněla: povede se to i tentokrát?

Zápas

Do hry vstoupili Votroci živě a to se jim hned zkraje víc než dostatečně vyplatilo. Vašulín v šesté minutě utkání šikovně obral špatně rozehrávajícího brankáře domácích a po krátkém úprku míč poslal do prázdné brány. Takový vývoj nikdo v kotli hostí skutečně nečekal. Rané inkaso však domácí mančaft nakoplo a naše optimistické vyhlídky na navýšení skóre dostávaly s postupující časomírou zabrat. Votroci se čím dál tím víc dostávali do defenzivy, kde je ve finále pokaždé podržel vynikající Zadražil. Druhý poločas se od prvního příliš nelišil, snad jen ten gól jsme nepřidali – však také nebylo z čeho. Gól Hradeckých byl totiž zároveň jejich jedinou přímou střelou na bránu. Zato Tepličtí měli příležitostí dostatek. V 58. minutě se míč do hradecké branky opravdu dostal, jenže i v tomto případě při nás stálo štěstí – gól padl z ofsajdu. Během celého zápasu se hrálo dost do těla, především ze strany Votroků, kteří museli řešit kontinuální tlak za srovnáním. A rozhodčí kartami v těchto vypjatých okamžicích příliš nešetřil. V první půli jsme vyfasovali tři žluté, v druhém rovněž. Nutno říct, že ani domácí nepřišli zkrátka – i jim sudí přidělil tři žluté. Ani aktivní (ač kouskovaná) hra však nakonec Teplickým ovoce nepřinesla. A tak i přes útočnou převahu domácích Votroci vezou ze Stínadel plný počet bodů

Sestava Votroků:

Zadražil – Klíma, Kodeš, Spáčil – Harazim, Kučera, Dancák, Krejčí (69. Horák) – Čmelík (61. Pudhorocký), Vašulín (80. Hais), Pilař (69. Juliš)

Fandění, ultras a vše okolo

Do Teplic se příznivci zpod Lízátek vypravují organizovaně. Nakolik lze odhadnout, celá polovina jich na zápas doráží autobusem, zbytek pak tvoří autoposádky. Fandí se od začátku do konce, víceméně pohromadě, jak to má být. Po dlouhé době se na stadion dostávají i vlajky na tyčích, což prezentaci vítaně doplňuje. Po zápase se objevuje i pár světýlek.

Ohledně autokaru – je nutné poděkovat skvělé práci mladým Ultras za zařízení luxusního dopravce. Řidič se projevil jako kamarád a o zábavu tak nebyla po celou cestu tam i zpět nouze.

Fotogalerie

(autor fotek: Luboš Lorinc – fchk.cz)

Závěr

Výjezd úspěšný, i výsledky dalších zápasů hrály v náš prospěch. Hradec Králové je nyní na deváté pozici. Následující utkání odehrajeme v sobotu podvečer, los nám do cesty postavil Slovácko. Jedenáctka z Uherského Hradiště je aktuálně v horní třetině tabulky a svou pozici nebude chtít ohrozit. Nečeká nás tedy nic snadného. Domácí kulisa nám ale svědčí, takže to bude nepochybně kvalitní boj!