23. kolo: FK Jablonec – FC Hradec Králové 1:1 (1:1)

Hradečtí fotbalisté zajížděli ve 23. kole do Jablonce. Zde mohli přerušit hned dvě série. Tou první byla přerušení tří remíz v podobě vítězství a druhou, že Hradec v Jablonci zvítězil naposledy před čtvrt stoletím. V duelu sousedů v tabulce se body nakonec dělily, a tak obě série Votroků nadále pokračují.

Zápas

Hradec nastoupil s novými trenéry na lavičce nejlépe jak mohl. V páté minutě utkání zužitkoval Pilařův roh Spáčil, který hlavou nedal Hanušovi šanci – 0:1. Pro mladého stopera to byla první branka v nejvyšší soutěži. Poté se do hry dostali i domácí, ale žádnou velkou šanci si nevytvořili. Až ve třicáté minutě předvedl výborný zákrok Zadražil, který vyrazil pokus Chanturishviliho mimo tři tyče. O pár chvil později fauloval ve vápně Spáčil jabloneckého hráče a kopala se penalta. Tu s přehledem proměnil Chramosta – 1:1. Do konce prvního poločasu se už nic vážného nestalo.

Druhý poločas začali aktivně domácí. V největší šanci se ocitl Chramosta, ale výborným zákrokem se činil Zadražil. Tak jako o pár minut déle, když kryl další pokusy jabloneckých plejerů. Jablonec zastavila červená karta pro Hurtada. Ten ošklivě přišlápl kotník Kaštánkovi a poroučel se předčasně do sprch. Hradci červená karta výrazně pomohla, protože Jablonec byl do té doby ve druhém poločase lepší. Černobílím se však nedařilo přesilovku využít. Výbornými zákroky se blýskl exhradecký Hanuš. Vyznamenal se hlavně při hlavičce Kučery, kde téměř všichni Hradečáci zvedali ruce nad hlavu.

Sestava Votroků: Zadražil – Klíma, Čihák, Spáčil – Čmelík, Kodeš, Kaštánek (66. Pudhorocký), Krejčí – Kučera (92. Šašinka), Pilař – Vašulín (66. Koubek)

Fandění, ultras a vše okolo

Na jabloneckou Střelnici vycestovalo 104 Votroků, kteří se utábořili na tradičním místě v sektoru hostů. Fandění bylo na naše poměry na slušné úrovni, určitě mu pomohla i úvodní branka, a tak jsme hráčům, jak je již tradicí, vytvořili domácí prostředí. Venkovní premiéru za bubnem si odbyl nový bubeník a ve druhé půli jsme vyzkoušeli další mladou tvář přímo za megafonem. Jak se říká “mládí vpřed”. Prezentaci nemáme žádnou a nekoná se ani jiná zábava.
Po utkání probíhá klasická děkovačka s týmem, ke které se připojil i hlavní trenér David Horejš se svým asistentem.

Závěr

Bod z Jablonce bereme, ale příště už musíme bodovat naplno. A kdy jindy než v derby s Pardubicemi. To je naplánováno na sobotu 9.3. od 15 hodim na novém stadionu v Malšovicích.