2. finále nadstavby: FC Hradec Králové – FK Teplice 2:0 (0:0)

Ačkoliv v Teplicích Votroci dohrávali v deseti, podařilo se jim získat a uhájit cenný jednogólový náskok. Doma v Hradci Králové to tedy měli mít o něco jednodušší, nicméně bylo jasné, že jeden zářez k dobru se dá rychle smáznout. Bylo nasnadě, že to hosté ze severu nepřijedou odevzdat.

Zápas

Prvních třicet minut tahali Hradečtí za slabší konec. Teplice se stále draly vpřed s jasným cílem – co nejdříve srovnat manko z předchozího zápasu. Hradecká obrana však nápor statečně vydržela, až se nakonec postupně síly na hřišti vyrovnaly. Zajímavostí je, že po celý první poločas nebyla udělena žádná karta, a to i přesto, že se hrálo dost do těla a nejeden hráč při kontaktu potkal zem.

Uvedené si však rozhodčí plně vynahradil v druhém dějství. Votroci po přestávce nastoupili s vůlí učinit teplickým snahám přítrž. To se jim k všeobecnému nadšení rychle podařilo, když se v padesáté minutě po krásné Julišově přihrávce nemýlil Venca Pilař. O rovných pět minut později je však celý stadion svědkem toho, co spatřili výjezdníci minulý týden. Další červená stopka pro hradecký tým. Tentokrát ji vyfasoval Kodeš, dle verdiktu sudího za držení. To mančaftu ze severních Čech dodalo nového elánu. Jenže to by o dalších pět minut později nesmělo dojít k novému drtivému úderu jejich šanci. Po faulu Křičfalušiho ve vlastním vápně rozhodčí vytahuje píšťalku a signalizuje penaltu ve prospěch domácích! K ní se staví již jednou úspěšný Pilař a k nezměrné radosti tribun se neminul! Takovýto vývoj snad nikdo nemohl očekávat. Zbytek zápasu se odehrává ve značném tempu, a přestože je pro Tepličáky stav již velmi nepříznivý, stále se nevzdávají. Jejich otevřená hra dává hradeckým několik vynikajících příležitostí, žádná z nich však už v síti hostů neskončí. Utkání tak po čtyřminutovém nastavení dopadlo vítězně, Hradec i přes opětovné oslabení pokračuje ve své nadstavbové pouti dále.

Sestava Votroků:

Zadražil – Spáčil, Kodeš, Klíma – Krejčí (63. Horák), Pudhorocký (71. Kaštánek), Dancák, Čmelík – Pilař (63. Čech), Vašulín (85. Hais), Juliš (85. Koubek)

Fandění, ultras a vše okolo

Do Malšovické arény si v krásném sobotním podvečeru našlo cestu přes sedm tisíc diváků. Všichni dorazili v nepochybně skvělé náladě – však jak jinak by tomu mohlo být, když jsme před fotbalem stačili rozhodným výsledkem porazit Švédy v hokejovém semifinále letošního MS. Stejně pozitivně naladěn byl i kotel, takže se fandí po celou dobu včetně úspěšného zapojení tribun. Po dvou podařených trefách do teplického zařízení dosahuje podpora fanatické úrovně. Fans z Teplic dorazilo několik desítek, příliš jsme je však nezaregistrovali.

Fotogalerie

(autoři fotek: Luboš Lorinc – fchk.cz, Fans)

Závěr

Co se mělo povést, to se zmáklo. Nyní Votroky čeká definitivní tečka za sezónou 2023/2024. Jejich posledním cílem v souboji o postup do evropské konferenční ligy je Mladá Boleslav. Terén je hráčům i nám důvěrně znám, dojezdová vzdálenost přijatelná… co víc si tedy lze přát. U čeho lepšího může hradecký fanoušek být, než u přímého střetu o Evropu. Po desítkách let! Tak tedy: všichni do Bolky!

NIC NEŽ HRADEC! HRADEC EVROPA!