29. kolo: FC Slovan Liberec – FC Hradec Králové 0:0

Ve 29. kole zamířila hradecká výprava na sever Čech, kde poměřila síly s libereckým Slovanem. Diváci, kteří v mrazivém počasí tento zápas navštívili, ovšem branku neviděli. Oba týmy si tedy rozdělili po jednom bodu stejně jako tomu bylo na podzim, kdy duel skončil pod Lízátky smírně 1:1.

Zápas

Hradečtí fotbalisté podali slušný výkon a navázali tak na povedené výsledky z předchozích utkání. V Liberci byli blízko k tomu, aby protáhli svou vítěznou sérii. Blízko gólu byl Pilař, ale také Dan Vašulín, který si vytvořil slibné příležitosti. Při té největší orazítkoval tyč Bačkovského branky. Domácí příliš nebezpeční nebyli, Adam Zadražil mezi třemi tyčemi odvedl bezchybný výkon a připsal si další čisté konto.

Utkání tedy skončilo bezbrankovou remízou a Votroci se na jaře mohou pyšnit příznivou bilancí čtyř výher, pěti remíz a pouze jedné porážky s vedoucí Spartou.

Sestava Votroků: Zadražil – Klíma, Kodeš, Spáčil – Harazim, Kučera, Dancák, Krejčí (92. Horák) – Čmelík (78. Pudhorocký), Pilař (71. Juliš) – Vašulín

Fandění, ultras a vše okolo

Na výjezd jara se vydáváme společně vlakem, už od ranních hodin se však ukazuje, že to bude spíš “výjezd zimy”, neboť teploměry ukazovaly jen lehce nad nulou. Vlakem nakonec vyráží zhruba šest desítek fanoušků. Na nádraží v Malé Skále nás “vítají” domácí příznivci a nechají vzpomenout na staré dobré časy. Padne pár pohlavků a jede se dál. Obě skupiny po sobě pokukují i ve městě, které je však pod dohledem PČR. Vyhledáváme kvalitní lokál, kde se občerstvíme a poté se přesouváme společně ke stadionu. Zde po zakoupení vstupenek přichází neobvyklá ponižující kontrola od PČR, o které už jsme si mohli přečíst v nejednom novinářském plátku. Někteří tuto kontrolu absolvovat nechtěli, a tak na utkání vůbec nešli.

V sektoru se nás nakonec schází celkem 161. Fandění je na slušné úrovni po celý zápas. Ve druhé půli roztahujeme nápis Koniggratz, doplněn o nafukovací tyčky v barvách klubu, po chvíli je odpálenou několik ohňů a dýmů. Po zápase probíhá klasická děkovačka, následuje odebrání se na vlakové nádraží a cesta domů.

Fotogalerie

(autor fotek: Víťa, Luboš Lorinc – fchk.cz)

Závěr

Výjezd nakonec lze označit za vydařený a kdo nejel, udělal vekou chybu. V posledním kole základní části sehrajeme domácí utkání s pražskou Slavií. Zápas je vyprodaný a Sektor “G” razí heslo “VŠICHNI V BÍLÉM”!