28. kolo: FC Hradec Králové – 1. FC Slovácko 1:0 (0:0)

Ve 28. kole hostili hradečtí fotbalisté na novém stadionu v Malšovicích celek Uherského Hradiště. Votroci zápas zvládli za tři body díky přesnému zásahu Harazima a připsali si třetí výhru v řadě. V tabulce si tak upevnili pozici v prostřední tabulce, která bude bojovat o místo v Konferenční lize.

Zápas

Ještě před samotným utkáním klub FC Hradec Králové odměnil bývalého hradeckého fotbalistu Vojtu Štěpána, který jako jediný Votrok zaznamenal hattrick na venkovním hřišti. Ten vstřelil paradoxně na půdě našeho dnešního soupeře.

Trenér Horejš se svými asistenty neudělali oproti zápasu v Teplicich v sestavě žádnou změnu. Nakonec se to vyplatilo. V první půli se do velké šance dostal Váša, ale jeho střela v síti neskončila.

Ve druhé půli mohl otevřít skóre Pilka, ale míč poslal vysoko nad Fryštákovu svatyni. Votroky to však nakonec mrzet nemuselo. Podruhé v řadě se totiž před domácími fanoušky prosadil Štěpán Harazim, který zužitkoval krásný centr od Krejčího a potrestal špatný výběh Fryštáka. Slovácko bylo dopředu bezzubé a to málo, co “ohrozilo” naši branku, s tím si poradil Zadry, který připsal další konto. Hradečtí se tak dostali na chvályhodných 36 bodů a udržení se v prostřední tabulce už je hodně blízko.

Sestava Votroků: Zadražil – Klíma, Kodeš, Spáčil – Harazim, Kučera, Dancák, Krejčí (94. Horák) – Čmelík (70. Šašinka), Pilař (82. Juliš) – Vašulín

Návštěvnost, ultras a vše okolo

Na stadion dorazilo přes 6 tisíc diváků, což je sice na ligové poměry stále pěkné číslo, ale my musíme Malšák vyprodávat zápas, co zápas. Sektor “G” se v utkání prezentuje v čase 19:05 malůvkou se vstupní bránou a doplňujícím nápisem SEKTOR NEBE. V oblacích jsou zapsána jména fanoušků Hradce Králové, kteří se nového stadionu bohužel nedožili.
Fandění bylo na slušné úrovni a hlasitě se zapojovali i okolní tribuny. Vítězná děkovačka tentokrát stála opravdu za to! “Kdo je v triku, ten je z Pardubic”, neslo se stadionem…
Do kasiček se vybralo přes 11 tisíc korun, velké poděkování všem kteří přispěli. Právě díky vám se můžeme dále rozvíjet nejen v malování, ale i dalších ultras aktivitách.

Seznam fanoušků, kteří se nového stadionu nedožili

Ladislav Pokorný, Jiří Pospíšil, Miroslav Brzek, Bohumil Lemfeld, Zdeněk „Hrášek“ Doležal, Jaroslav Roman st., Marek Nymsa, Ivan Kavan, František Kubasa, Jan Nouza, Jan Capoušek, Igor Burkoň, Dana Beňová, Bedřich Doležal st., Stanislav „Stenlly“ Sekyra, Láďa Jaroš, Pavel „Indián“ Čížek, Bohouš „Bóďa“ Dědeček, Ladislav Švanda, Miroslav Kmínek, Miroslav Vaněk, Jana Jasanská, Pavel Tomášek, Vladimír Košťál, Jiří Novotný, František Rojek, František Hloušek, Jožka Ostrožlík, ing. Bohuslav Halviger, Vladimír Bouz, Vladimír Provazník, Josef Jakl, Josef Hájek, Luděk Křikava, Jaroslav Hátle, Jan Klíma, Zdeněk Malý, Josef Pinkas…
(pozn: na seznamu jsou pouze ti fanoušci, kteří nám byli nahlášeni)

Fotogalerie

(autoři fotek: Luboš Lorinc, – fchk.cz, Jiří Bezucha – fchk.cz, Macík, Skóřa)

Závěr

V příštím kole nás čeká poslední výjezd v základní části. Hradečtí se střetnou s libereckým Slovanem, fanoušci se vypraví na tento výjezd hromadně vlakem! Bližší info v brzké době v pozvánce.