26. kolo: FC Hradec Králové – MFK Karviná 2:1 (1:1)

V šestadvacátém kole soutěže se Votroci doma střetli s týmem, který v současnosti spolu s Českými Budějovicemi uzavírá ligovou tabulku a potřeboval tak získat body jako sůl. Hradec na tom je sice o poznání lépe, v závěru základní části ligy ho však nečekají oblíbení soupeři a tak i černobílý mančaft cílil na plný počet bodů, aby nahnal, co jen jde.

Zápas

Obě mužstva do utkání vstoupila s vervou a hra se tak přelévala ze strany na stranu. První poločas se opticky jevil ve prospěch hostů, byť to byli Votroci, kterým se podařilo otevřít skóre. V 25. minutě se krásně trefil Harazim. Radost z vedení však domácímu publiku netrvala dlouho. Hned o deset minut později se o zářez do vlastní sítě postaral Klíma. Jeho dlouhá hlavička z vápna, která měla letět snad do zázemí někde kolem brány, zcela nešťastně zapadla pod víko Zadražilovy svatyně. Do konce poločasu se již stav nezměnil – pokud tedy nemluvíme o počtu hráčů na hřišti. Za nestandardní zákrok (podražení) byl vyloučen karvinský útočník Memič. Votroky tak čekalo celé druhé dějství v podobě přesilovky.

Ani převaha v počtu nohou však Hradci jistotu nepřinesla. Karvinští pokračovali v náporu, jenž se jim k šoku hradeckých příznivců téměř vyplatil. Pět minut po zahájení míč do brány Votroků skutečně zapadl, naštěstí však z ofsajdu. Toto bylo pro Votroky dostatečnou výstrahou. Zdvojnásobili úsilí, což se jim v 65. minutě k všeobecné úlevě odměnilo. Zásah na 2:1 se podařil Spáčilovi. Proměna na výsledkové tabuli Hradecké uklidnila, snad až příliš. Slezané se s nepříznivým stavem rozhodně nechtěli spokojit. Kde jim už nestačilo fotbalové umění, přišla ke slovu fyzická síla. Rozhodčí ukázal hned několik žlutých a závěr utkání tak byl i nadále hektický. Votroci však už žádný zvrat nepřipustili a zápas tak po dvou nastavených minutách končí vítězstvím domácích!

Sestava Votroků: Zadražil – Spáčil, Čihák (22. Čech), Klíma – Harazim, Dancák (62. Koubek), Kodeš, Čmelík (91. Horák) – Pilař (91. Šašinka), Vašulín, Kučera (62. Pudhorocký)

Fandění, ultras a vše okolo

Příjemné počasí velikonočního víkendu přitáhl na tribuny víc než pět a půl tisíce diváků. Sektor G byl po první poločas veden novým spíkrem, jenž se své pozice zhostil na úrovni. Druhou půli vedl Bíťa. Optická prezentace připravena nebyla.

Fans hostů dorazili rovněž v na své poměry nemalém počtu, svůj klub podporovali po celý zápas.

Fotogalerie

(autoři fotek: Luboš Lorinc – fchk.cz, Miloš Thomas – fchk.cz)

Závěr

Vydřené body nám byly přičteny, nyní budeme věřit v další – ty by mohly vypadnout již tuto neděli z výjezdu do Teplic. Na sever Čech se příznivci černobílých vypravují organizovaně. Bus se stále plní, takže neváhejte!