22. kolo: FC Hradec Králové – FK Mladá Boleslav 0:0

DO TŘETICE VŠEHO DOBRÉHO? KDEPAK! OPĚT BEREME POUZE BOD!

Dvaadvacáté kolo Fortuna ligy přivedlo pod malšovická lízátka tým z Mladé Boleslavi. Hradečtí fanoušci po předchozí bezgólové remíze z Olomouce doufali, že se tentokrát z nějaké té trefy zaradují, a to i přesto, že Boleslav není příliš oblíbeným soupeřem. Poslední vzájemné utkání, v němž Středočeši Votroky deklasovali, hovoří za vše. To však náladu všech zájemců o černobílý mančaft nijak neovlivnilo a nic nebránilo tomu, aby se za příjemného jarně-únorového počasí vypravili do ochozů nového stadionu.

Zápas

Po úvodním zapískání se do sebe oba mančafty pustili s rozvahou, víc ze hry měli hosté. Jejich optická převaha skončila zhruba ve třicáté minutě. Od tohoto momentu byl dominantnějším uskupením Hradec. Závěrečných patnáct minut Boleslavské mačkal, ale žádná z šancí bohužel proměněna nebyla. Na hřišti se neodehrálo ani žádné handrkování, rozhodčí do poločasu udělil pouze jednu žlutou.

Druhá půle byla opět ve znamení Votroků a jejich urputné snahy prolomit nulu na výsledkové tabuli. Jakkoliv se však Hradečtí tlačili vpřed, každý z útoků ztroskotal buď na poslední přihrávce, nebo ve zblokování. Nejvíce nešťastné je snad množství situací, které byly Hradci nabídnuty – ať už získaná vhazování, či až nečekaný počet rohových kopů. Soupeř Votroky do zakončení nepustil.

Zápas tak nakonec po krátkém nastavení končí smírně. Kolem a kolem, bod s Boleslaví je dobrý. Převahu jsme měli (v porovnání s předchozím zápasem s Hanáky) výraznější, ale nic z toho. Střelecká nemohoucnost začíná být skutečným problémem.

Sestava Votroků: Zadražil – Spáčil (83. Harazim), Čihák, Klíma – Krejčí, Kučera, Kodeš, Čmelík (83. Juliš) – Šašinka (74. Pilař), Kaštánek (57. Koubek), Vašulín (57. Pudhorocký).

Fans

Podpora v ochozech není tak silná, jako jsme zažili proti Bohemce, přesto si není na co příliš stěžovat. Do arény si našlo cestu cirka pět a půl tisíce hlav. Co se týče kotle – mnohokrát za zápas dáváme najevo support kapelníkovi Kotalovi, ve druhém poločase se roztahuje sektorovka, kterou doplní po stranách mávací vlajky. Krom nové blány na bubnu si premiéru ve druhém poločase odbyl mladý bubeník, který si vedl skvěle. Před zápasem a o poločase byl ke koupi sortiment kotelníků, kteří opět utržily nějaké finance na budoucí prezentace, ať už na domácím či venkovních stadionech – děkujeme.

Hostů dorazil příjemný počet. Oba tábory mají poměrně dobré vztahy, takže si jedeme každý své.

Fotogalerie

(autor fotek: Luboš Lorinc – fchk.cz)

Jiné

Nesmíme opomenout druhou nulu pro Adama Zadražila a také první start od začátku utkání v nejvyšší soutěži pro stopera Karla Spáčila, který v zápase patřil k nejlepším na hřišti. Další zápas Votroci sehrají přesně za týden v Jablonci (sobota 15:00).