21. kolo: SK Sigma Olomouc – FC Hradec Králové 0:0

ZE HŘIŠTĚ SILNÉ OLOMOUCE VEZEME CENNÝ BOD

Hradečtí fotbalisté za sebou mají druhý jarní mistrák. Na Andrově stadionu vybojovali bod za bezbrankovou remízu, i když tři body nebyly daleko. Adam Zadražil si ve svém druhém zápase v nejvyšší soutěži připsal první čisté konto. Poprvé v dresu Votroků také nastoupily zimní posily Kaštánek se Spáčilem.

Zápas

Utkání bylo od prvopočátku bojovné, oba týmy si nedarovaly ani metr navíc. Votroci přeferovali dlouhé míče na Vašulína, který se snažil míče sklepávat nebo naopak podržet a poté rozdat. V prvním poločase jsme měli asi čtyři šance, žádná z nich však nemířila mezi tyče, takže nemohla ohrozit brankáře Macíka. Domácí byli po jedné z akcí velmi blízko brance, ovšem trefili tyčku a po dohrání akce navíc vylétl praporek pomezního rozhodčího pro ofsajd. Hanáci se ocitli v ofsajdové pasti hned několikrát v zápase, hradecká obrana dirigována Čihákem fungovala skvěle.

Ve druhé půli byla hra téměř totožná, opět se bojovalo, přibývaly i zákroky za hranou, a tak se párkrát zažlutilo. Největší šance zápasu přišla v 82. minutě, kdy se po akci Pudhorockého ocitl Vašulín tváří v tvář Stoppenovi, střela však k naší smůle skončila na tyči. V samotném závěru ještě Vašulín hlavičkoval, ale míč v síti neskončil, a tak jsme v tomto zápase branku neviděli.

Návštěvnost, fandění, ultras a vše okolo

V Olomouci dorazilo na stadion pouze 2 683 diváků, což je na tak velké město ostuda. Hanáci se navíc pravidelně pohybují v první polovině tabulky, takže těžko říct, kde je příčina.

Fanoušci Votroků se na zápas vydali po vlastní ose, někdo preferoval auta, jiní zase cestu vlakem. Nicméně v sektoru se nás schází poměrně dost, nakonec solidních 73 fans. Absence megafonu nebyla téměř znát, fandilo se celkem obstojně. Premiéru si odbyla nová flaga Moucha Gang. Ve druhé půli hradečtí ultras trochu zatopili pod kotlem, k vidění byly i dva dýmy v barvách klubu.

Fotogalerie

(autor fotek: Luboš Lorinc – fchk.cz)

Závěr

Povedený výjezd na Hanou je již minulostí a nyní nás čeká další zápas, tentokrát hostíme v sobotu 24.2. od 15 hodin Mladou Boleslav. Všichni pevně věříme, že už se nám podaří naplno bodovat.