20. kolo: FC Hradec Králové – Bohemians 1905 2:2 (1:0)

NA ÚVOD JARA SI LIGOVÉ BODY HRADEČTÍ MUSELI ROZDĚLIT S KLOKANEM

Hradečtí fotbalisté se v jarní části poprvé představili pod Malšovickými lízátky. Jejich protivníkem byla pražská Bohemka. Utkání se hrálo na těžkém terénu, a tak byla o technické finesy zkrátka nouze, ale fanoušci mohli vidět celkem čtyři branky s konečným výsledkem 2:2.

Zápas

Do utkání jsme vstoupili s naším typickým rozestavením. V brance nastoupil ke svému prvnímu ligovému duelu Adam Zadražil, naše tři zimní posily zaujaly své místo na lavičce.

Votroci si v prvním poločase vytvořili slibné šance. Individuálně několikrát pronikl do vápna Pilař, ale buď z toho byl roh nebo odkop od branky. Právě rohy a centry byly naší velkou zbraní. Po jednom z centrů z kopaček Čmelíka si míč našel Čihák a otevřel skóre 1:0.

Ve druhém poločase nás několikrát podržel Zadry. Na těžkém terénu si dobře poradil, jak s výběhy nebo sbíráním vysokých míčů. Na rozdíl dvou branek jsme odskočili v 74. minutě, když se trefil dlouhán Vašulín – 2:0. V tu chvíli nenasvědčovalo nic tomu, že by Votroci neměli získat tři body. Hostující trenér Veselý však vyslal na plac “žolíka” exhradečáka Shejbala, který Votrokům během pár minut vsítil dvě branky a bylo vyrovnáno. V závěru utkání bylo jasně vidět, že tři body chce Hradec a klokani spíše bránili remízu. Další branka už ale nepadla a tento duel skončil nerozhodně.

Sestava Votroků: Zadražil – Harazim, Čihák, Leibl – Čmelík, Kodeš, Kučera, Horák – Šašinka (65. Pudhorocký), Pilař (79. Krejčí) – Vašulín

Návštěvnost, fandění a ultas

V deštivém únorovém počasí si na zápas našlo cestu 6 118 diváků. Více v tomto kole bylo pouze v Plzni a na Slavii. Návštěva je to však skvělá a všichni si přejeme, aby to vydrželo.

Hradecká ultraska si připravila choreo, na kterém popíchla nejen klokany, ale i jejich družební kamarády z Pardubic u Hradce. Prezentace se vydařila, pobavila a v tuto chvíli už všichni vědí, že “potravou klokana je pardubický perník”. Vcelku slušně zaplněný sektor “G” hlasitě podporoval celý zápas a určitě se nenechal zahanbit. Zazněl také nový chorál, který byl již přidán do zpěvníku. Ve druhé půli zavlálo v kotli několik desítek černobílých vlajek.

Fotogalerie

(autoři fotek: TKP – hooligans.cz, fantastic_floodlights)

Závěr

V dalším kole zajíždí hradečtí fotbalisté na půde olomoucké Sigmy. Tomuto soupeři máme, co vracet, protože to byl právě moravský celek, který jako první vyloupil Malšovickou arénu. Utkání je na programu v sobotu 17.2. od 15 hodin.