Shrnutí zimní přípravy hradeckých Votroků

Fotbalisté FC Hradec Králové odehráli v zimní přestávce 6 přátelských utkání. Votroci v těchto zápasech nepoznali hořkost porážky a to proti nim stáli i silní soupeři.

Soustředění – Malta

První tři zápasy byly odehrané v rámci Tipsport Malta Cupu, který se uskutečnil na Maltě. Zde se naši fotbalisté střetli s rakouskou Austrií Vídeň (0:0), s Olomoucí (1:1) a se slovenským Spartakem Trnava (2:1). Hradečtí na Maltě brali třetí místo. Turnaj mohli vyhrát, ale chyběla jim k tomu jedna vstřelená branka navíc.

FC Hradec Králové – Austria Vídeň 0:0
SK Sigma Olomouc – FC Hradec Králové 1:1 (Hais)
FC Hradec Králové – FC Spartak Trnava 2:1 (Vašulín, Horák)

Soustředění – Turecko

Druhá trojice přátelských zápasů byla v tureckém Beleku. Zde měli Votroci své druhé soustředění v přípravě. Prvním soupeřem černobílých byli hráči Oboloň-Brovar Kyjev (2:0), dalším s kým Votroci poměřily síly byl tým KF Gostivar ze Severní Makedonie (1:1). Posledním soupeřem Votroků a zároveň generálkou na ligu byl věhlasný ukrajinský celek, Šachtar Doněck (2:0).

FC Hradec Králové – Oboloň 2:0 (Šašinka, Koubek)
FC Hradec Králové – KF Gostivar 1:1 (Rada)
Šachtar Doněck – FC Hradec Králové 0:2 (2x Šašinka)

V zimní pauze se trochu obměnil kádr. Hradeckou kabinu opustil brankář Pavol Bajza (hledá si angažmá) a obránce Ondřej Ševčík (1. SK Prostějov). Nově příchozími jsou naopak Daniel Kaštánek (AC Sparta Praha), Milan Knobloch (ViOn Zlaté Moravce-Vráble – SVK) a Karel Spáčil (1. SK Prostějov).

To bylo vše k zimní přestávce. V úterý 6.2. se koná ještě předjarní beseda klubu s hráči a v neděli již zahájíme jarní část, v Malšovické aréně hostíme Bohemians 1905.