19. kolo: FC Zlín – FC Hradec Králové 4:0 (4:0)

Devatenácté kolo přivedlo Votroky na východ Moravy. Po zvládnutém utkání proti Budějovicím příznivci hradeckých barev věřili, že se jim podaří podobný úspěch zhlédnout i o pár dní později. Poslední ligové kolo loňského roku, příznivý termín – to vše slibovalo solidní kulisu. Fanouškům se mimo obvyklé dopravní prostředky podařilo vypravit i celý bus. To už tu dlouho nebylo.

Zápas

Fotbal početnou skupinu výjezdníků příliš nepotěšil, řečeno mírnými slovy. Nemá smysl se zde víc rozepisovat, Zlínští své hosty z Východních Čech totiž naprosto zaskočili. První branka padla již ve třinácté minutě. No, to by jistě korigovat šlo. Nicméně další zářez si domácí připsali v pětadvacáté. Ti otrlejší z nás měli hned na mysli Csaplárovku, tato představa však vzala za své před koncem poločasu, kdy jsme inkasovali hned dvakrát za sebou. A bylo vymalováno. Nedá se říci, že by se Votroci nesnažili, (ostatní) herní statistiky nevyznívaly nějak špatně. Jenže marná sláva, Zlínským tam holt spadlo, čeho se dotkli. Druhou půli strávili Hradečtí v tlaku, jenže zcela bezvýsledně. Domácí si čisté konto bezpečně uhlídali.

Sestava Votroků: Bajza – Klíma, Čihák, Čech (46. Čmelík), Horák – Kodeš, Kučera, Juliš, Pudhorocký (46. Leibl), Krejčí (46. Šašinka) – Vašulín (65. Koubek)

Fans

Na osm desítek fanoušků ze svého sektoru sledovalo, kterak se jejich tým vypořádá s černě se vyvíjejícím výsledkem. Fandilo se však stále. Víc bohužel nelze dodat, autor reportu si tentokrát pořádně přihnul a celý zápas pro něj tak skončil v lihovém oparu.

Fotogalerie

Jiné

Rok 2023 jsme na hřišti zakončili neslavně, nic však není ztraceno. Na jaře 2024 nás čeká dost zápasů na to, abychom se vyhnuli bojům o udržení. Už jsme tím několikrát prošli, tak proč být pesimističtí. Chlapi se o ligu jistě porvou, kapelník to taky určitě nevzdá.

Tak na viděnou v únoru!