Dohrávka 17. kolo: SK České Budějovice – FC Hradec Králové 0:2 (0:2)

HRADEC SLAVÍ VÍTĚZSTVÍ V BUDĚJOVICÍCH

Dohrávka 17. kola byla naplánována na středu 13.12. od 17 hodin. Hradec měl co napravovat v Českých Budějovicích po velmi nepovedeném závěru zápasu s Baníkem Ostrava. Napravení se mu podařilo na jedničku s hvězdičkou. Jihočechy vyloupili a odvezli si výhru 2:0.

Zápas

Hradec měl do zápasu skvělý vstup a hned ve čtvrté minutě otevřel skóre exbudějovický Čmelík – 0:1. Navýšit skóre mohl třeba Jakub Kučera. Jeho povedené nůžky ke gólu nevedly, protože jeden z obránců vykopl míč, který by jinak letěl do prázdné branky. Jakub Kučera se nakonec z branky radoval v nastavení. Po několika odrazech se k němu dostal míč a pro něj pak nebyl problém propálit brankáře Budějovic – 0:2. Za tohoto stavu se šlo také do kabin.

Východočeši dominovali i ve druhém poločase. Vašulín trefil tyč, Čmelík poté spojnici a následně dorážel hlavou těsně mimo Pudhorocký. Další velkou šanci měl střídající Krejčí, který technickou střelou těsně minul branku Šípoše. První střela domácích na branku Hradce byla až v 85. minutě. S tou si ale pohotově Bajza poradil, jelikož se nejednalo o nikterak složitý zákrok. Třetí gól Votroků mohl přidat také kapitán Petr Kodeš, jeho pumelici ale Šípoš vyrazil. V nastavení unikl Krejčí, který šel zcela sám na branku, svou přihrávkou ještě vybídl benjamínka Juliše, ale trochu ho zahnal a Šípoš jeho střelu z úhlu vyrazil na roh. Nic dalšího už se nestalo, a tak jsou Votroci v letošní sezóně v soubojích s Českými Budějovicemi stoprocentní.

Sestava Votroků: Bajza – Klíma, Čihák, Čech – Čmelík (69. Krejčí), Kodeš, Kučera, Horák – Pudhorocký (69. Juliš), Pilař (82. Ševčík) – Vašulín

Návštěvnost, fandění a vše okolo

Středeční termín, špatné výsledky domácích, ale také bojkot domácích fanoušků nenaznačoval tomu, že se dohrávka odehraje před důstojnou návštěbou. Na Střelecký ostrov si našlo cestu pouze 783 diváků. Hradecké fotbalisty přijelo podpořit osm fanoušků, kteří když fandili, tak byli krásně slyšet, jelikož na tribunách neměli žádného soupeře. Po zápase si navíc společně s hráči mohli užít první venkovní děkovačku v této sezóně.

Sektor Votroků v Českých Budějovicích

Závěr

V dalším zápase zavítáme do Zlína. Poslední zápas roku je na programu v sobotu 16.12. od 15 hodin. Na tento zápas pořádá fanklub Votroci 2000 autobusový zájezd.