18. kolo: FC Hradec Králové – FC Baník Ostrava 2:3 (2:1)

Hradečtí fotbalisté byli v 18. kole FORTUNA LIGY blízko třem bodům, ale nezvládli závěr zápasu. Baník dvěma góly Tanka zápas otočil a Hradec tak odcházel ze hřiště velice smutný.

Hodinu před zápasem dorazili do hradeckého fanshopu hráči, kteří zde kopali v postupové sezóně 2009/2010. Fanoušci se tak mohli sejít, prohodit pár slov, vyfotit se nebo si nechat dát podpis od Radima Wozniaka, Romana Fischera, Jirky Lindra, Jirky Janouška, Davida Přibyla, Jirky Poděbradského, Martina Kasálka, Tomáše Rezka a dalších

Zápas

Baník začal zápas hodně aktivně a asi až čtvrtou velkou šanci využil ke skórování. V 7. minutě si nejvýše na balón naskočil Ewerton a ten hlavou nedal Bajzovi šanci. Ve 14. minutě bylo srovnáno. Pilařův centrovaný míč našel hlavu Horáka a ten se nemýlil – 1:1. Baník měl po inkasovaném gólu mnoho velkých šancí, ale ty zůstaly nevyužity. Největší šanci měl rychlík Tanko, jenž se řítil sám na Bajzu, ale ten ho vychytal. Těsně před koncem poločasu Kpozo fauloval ve vápně jednoho z hradeckých hráčů a kopala se penalta. Tu Václav Pilař s přehledem proměnil – 2:1.

Hosté do druhého poločasu vlétli jak uragán, ale Bajza pokusy zneškodnil nebo skončily vedle jeho branky. Hradec dlouho bránil jednobrankové vedení, které vydrželo do 82. minuty, kdy povedenou střelou vyrovnal Tanko. Člověk by si řekl, že po tom, jak nás Baník přehrával, že by bod byl taky dobrý… Ale to by za Baník nesměl hrát Tanko, který pár minut před koncem nasadil Bajzovi kličku a do prázdné branky zasunul míč – 2:3. Víc se už neudálo a Hradec tak prohrál 2:3.

Sestava Votroků: Bajza – Klíma, Čihák, Leibl, Horák – Kodeš, Kučera (64. Pudhorocký) – Čmelík, Krejčí (72. Dancák), Pilař (72. Harazim) – Vašulín

Návštěvnost, fandění a vše okolo

Na Malšovický stadion si v mrazivém počasí našlo cestu 5 075 diváků. Jedná se tak o nejnižší návštěvu na novém stadionu. Návtštěva je ovšem přikládána z velké části špatnému počasí, na jiných stadionech byly návštěvy daleko nižší.
Nemalý podíl měli na tomto počtu i Baníkovci. Ti zaplnili sektor pro hosty a pár desítek fanoušků bylo i na jiných místech stadionu. Oba tábory, jak hradecký, tak ostravský, se podílely na výborné atmosféře. Hosté se dokonce prezentovali pěkným celosektorovým choreem doplněným o pyrotechniku. Zatím nejlepší představení hostujícího týmu na našem novém stadionu.

Závěr

Na utkání je potřeba rychle zapomenout, anglický týden totiž pokračuje. Ve středu opět hrajeme, tentokrát dohrávku v Českých Budějovicích, kde půjde o hodně. Pokud zápas zvládneme, odpoutáme se od týmů ze spodní části tabuilky a posuneme se směrem k prostřední skupině.