Osmifinále: Pohár Mol Cup: FC Hradec Králové – SK Slavia Praha 0:2 po pr. (0:0)

Hradečtí fotbalisté hostili v rámci osmifinále MOL Cupu na svém stadionu fotbalisty SK Slavia Praha. V zápase měli více navrch Pražané, kteří nakonec se štěstím postoupili do další fáze.

Zápas

Hradec nastoupil do duelu se Slavií v mírně obměněné sestavě. Volno například dostali Bajza a Vašulín s Pilařem. Do sestavy se vrátil po zranění Láďa Krejčí a v brance dostal příležitost Adam Zadražil. Hned v úvodu se Zadry blýskl výborným zákrokem, když vyrazil střelu mířící do horního růžku branky. Pozorný byl i při dalších pokusech Slávistů, a tak se šlo do kabin za stavu 0:0.

Ve druhém poločase hosté přidali, ale srdnatě bojující Votroci odráželi útoky soupeře. Zadražilovi v jeden moment pomohlo břevno a asi 15 minut před koncem základní hrací doby vychytal nadvakrát v úniku jednoho ze slávistických hráčů.

Branka po devadesáti minutách nepadla, a tak se šlo do prodloužení, které se hrálo 2×15 minut. V první části se nestalo nic významného. Ve druhém však padly branky dvě. Ve 109. minutě si slávistický Wallem naběhl na centr a hlavou poslal míč za záda Zadražila. Nutno podotknout, že hosté měli velké štěstí. Bláto před hradeckou brankou změnilo směr dráhy míče. V nastavení druhého prodloužení přidal pojistku pražanů Mick van Buren, který dal gól do prázdné branky – 0:2.

Votroci předvedli výborný výkon, za který se nemusí stydět. Nyní je ale čekají důležitější špíly… Hned v sobotu s Ostravou.

Sestava Votroků: Zadražil – Klíma, Čihák, Leibl (113. O. Ševčík) – Čmelík (78. Horák), Kodeš (113. Čech), Kučera, Krejčí – Šašinka (78. Pudhorocký), Juliš (91. Dancák) – Hais (60. Koubek)

Návštěvnost, ultras a vše okolo

Do Malšovické arény dorazilo v mrazivý podvečer nakonec solidních 7 608 diváků. Hradečtí se sjednotili ve svém sektoru za vlajkou Ultras Hradec. Krom neúnavného supportu, který byl na nejvyšší úrovni v samotném prodloužení se prezentovali také několika stroboskopy, které udělaly pěkný efekt.
Hosté svůj sektor beznadějně vyprodali a další slávisté byli v přilehlých sektorech. Zatím se jednalo asi o nejpočetnější výjezdovou výpravu, která k nám zavítala.

Fotogalerie

(autoři fotek: Luboš Lorinc, Jiří Bezucha, Miloš Thomas, Macík)

Závěr

Další domácí utkání klepe na dveře. V sobotu od 18. hodiny přivítáme na své půdě ostravský Baník, kterému máme co vracet prohru z 5. kola.