16. kolo: FC Hradec Králové – FC Viktoria Plzeň 1:1 (1:0)

V sobotu vkročili hradečtí fotbalisté do druhé části letošního ročníku. S plzeňskou Viktorkou se opět body dělili a výsledek skončil stejně jako v prvním duelu, tedy 1:1!

Zápas

Hradečtí vstoupili do zápasu velmi aktivně a už v 11. minutě byli odměněni. Po rozehraném přímém kopu prodloužil míč Kodeš na zadní tyč, kde si ho našel Leibl a otevřel skóre zápasu. Do poločasu jsme si vypracovaly ještě další šance, ale žádná neskončila v síti Staňkovy svatyně.

Ve druhé půli naopak vládla na hřišti Viktorka. Soupeř změnil rozestavení a domácí museli vytvořit obranný blok. Bohužel, vedení se nám nakonec nepodařilo udržet, za hosty se trefil Cadu. Této situaci se dalo předejít odkopnutím míče co možná nejdále od naší branky, ale nestalo se tak.

Body se tedy opět dělily, ale Votroci určitě zaslouží za svůj výkon velkou pochvalu. Jsme rádi, že navázali na utkání s Libercem, opět jsme hráče viděli žrát trávu a přesně toto si hradecký fanda žádá. Když budeme hrát takto, body budou bezpochyby přibývat.

Sestava Votroků: Bajza – Klíma, Ševčík, Leibl (88. Čech) – Čmelík (68. Harazim), Kučera, Kodeš, Horák – Pudhorocký (72. Šašinka), Pilař (88. Juliš) – Vašulín

Návštěvnost, fandění, ultras a vše okolo

Na utkání dorazilo solidních 7 818 diváků. Před utkáním klub FC Hradec Králové poděkoval trenéru Miroslavu Koubkovi za služby, které v Hradci ve dvou předchozích sezónách odvedl. Aby toho nebylo málo, potlesk sklidil také Venca Pilař, který odehrál svůj jubilejní 200. ligový zápas. Sektor “G” si na toto téma připravil choreo s podobiznou hráče a nápisy “Malý velký muž” a “Pilko, gratulujeme!”
Support byl tentokrát oproti předchozím zápasům na slušné úrovni, zejména ve druhé půlce to mělo skutečně koule! V té první škoda hluchých míst, ale na naše poměry to nebylo vůbec špatné.

Fotogalerie

(autoři fotek: Luboš Lorinc – fchk.cz, Jiří Bezucha)

Hosté dorazili v pěkném počtu, sektor měli ověšený vlajkami. Po zahájení zápasu společně naběhli z útrob do sektoru, což mělo slušný efekt, odpálili i nějaké dýmy. Ve druhé půli se prezentovali také choreem a dalšími dýmovnicemi. Svůj tým podporovali celý zápas.

Závěr

Votroci již čtyři utkání nepoznali hořkost porážky, ale rádi by zároveň bodovali konečně naplno. Možnost budou mít už v sobotu, kdy hrajeme od 15 hodin v Českých Budějovicích.