15. kolo: FC Hradec Králové – FC Slovan Liberec 1:1 (1:1)

V Hradci se půlila liga. Patnáctý mistrovský zápas naši borci odehráli se svým neoblíbeným soupeřem ze severu Čech. Vítězství v souboji těchto aktuálně v tabulce sousedících celků by přineslo jednomu či druhému týmu posun nad pomyslnou červenou zónu, což samozřejmě pro oba kluby představovalo významnou motivaci podat na pažitu maximum.

Zápas

Do prvního poločasu vstoupil aktivněji hostující mančaft, převaha mu však vydržela zhruba třicet minut – dá se říct, že byla orámovaná gólem Votroků. O ten se v sedmadvacáté minutě postaral z těsné předbrankové vzdálenosti Vašulín, jemuž výborně sedla Čihákova ostrá přihrávka, která přilétla z téměř nulového úhlu. Vedení černobílých však nevydrželo nijak dlouho. Už o tři minuty později bylo totiž srovnáno. O pohodlné dohnání manka se postaral Frýdek. Zbylá část prvního poločasu již byla výkonově podobná.

Druhý poločas byl optikou hradeckých příznivců silně infarktová záležitost. Hradec šlápnul do pedálu a začal se tlačit do šancí. A zlepšení hry se skutečně projevilo! Malšovický stadion propukl podruhé v jásot v 65. minutě, kdy se ze závaru před bránou trefil Venca Pilař. Ale ouha – rozhodčí se rozhodl pro kontrolu, aby vzápětí usoudil, že se jednalo o ofsajd. Tedy stále plichta. Votroci však zbraně nesložili a nadále pokoušeli své štěstí. A útočné snahy Votroků byly odměněny! V 83. minutě se do prostoru soupeřovy brankové konstrukce podařilo zasunout Filipu Čihákovi. Vlnu oslav však i nyní zmrazil verdikt rozhodčího. I tento okamžik byl podle něj postavením mimo hru. Stav tedy zůstává i nadále stejný. Do konce utkání již liberečtí nejeví příliš ochoty do hry, což celý stadion dává hlasitě najevo. Kolem a kolem – přestože hosté Votroky součtem střel překonali, byl to Hradec, který měl k výhře blíže. Velká škoda. Nicméně – takovýto odmakaný zápas bychom chtěli vidět i příště! Takhle se hraje o body!

Sestava Votroků: Bajza – Čech, Čihák, Klíma – Horák, Kučera, Kodeš, Čmelík (83 Šašinka) – Pilař (93. Hais), Vašulín (93. Juliš), Pudhorocký (83. Dancák)

Fans, ultras a vše okolo

Fandíme vcelku přijatelně skrze celý zápas, kotel je však stejně jako proti Teplicím relativně prořídlý. První poločas je v režii Bíti, druhá část pod taktovkou Benzena. Sektor G tentokrát bez optické prezentace, což je však vynahrazeno mávačkami.
Hostů dorazila kupa, však jim také hrál do not příznivý čas. Při nástupu se prezentují plachtou a nápisem.

Závěr

Po reprepauze do Hradce přijedou Viktoriáni z Plzně. Ti o uplynulém víkendu dostali příděl od Slovácka, takže si jistě budou chtít spravit chuť. Tomu se Votroci, kterým se se Slováckem naopak venku podařilo udělat bod, samozřejmě pokusí zabránit. Pokud se bude jezdit po prdeli, proč by to nemohlo dopadnout?