14. kolo: 1. FC Slovácko – FC Hradec Králové 0:0

Ve 14. kole se vydali Votroci na dalekou cestu, až do Uherského Hradiště. Proti Svědíkově družině jsme si plnili pokyny, dostali jsme se i do šancí, ale bohužel se nám nepodařilo skórovat. Utkání nakonec končí bezbrankovou remízou a my bod určitě bereme.

Zápas

Bod z tohoto zápasu je spravedlivý pro oba týmy. Možná škoda, že utkání skončilo bez branek a ne třeba 3:3, což by oku fanouška lahodilo daleko více. Šance jsme měli, tu největší měl Hais, který hlavou těsně minul. Poté byl v úniku Vašulín, kterého chytře vybídl Pilař, ale také netrefil zařízení. Na druhé straně čaroval Pavol Bajza. Chytil domácím únik a poradil si i s dalšími šancemi. Jednoznačně hráč utkání!

Sestava Votroků: Bajza – Klíma, Čihák, Čech – Juliš (83. Harazim), Kučera, Kodeš, Horák – Čmelík (89. Pudhorocký), Pilař (89. Šašinka) – Hais (64. Vašulín)

Fandění, ultras a vše okolo

Do Uherského Hradiště se vydáváme po vlastní ose, někdo auty, jiní zase vlakem. V sektoru se nás schází celkem 31. První půle byla z naší strany vlažnější, v té druhé už to bylo daleko lepší. Trochu jsem také přiložili pod kotlem pár ohni. Po utkání probíhá “remízová děkovačka”, poté míříme ke svým dopravním prostředkům a následně do svých domovů.

Fotogalerie

Sektor Votroků proti Slovácku

(autor fotky: Luboš Lorinc – fchk.cz)

Závěr

První venkovní výhry jsme se stále nedočkali, ale bodík ze Slovácka je velmi cenný. Nyní nás čeká domácí zápas s Libercem, který potřebujeme zvládnout a bodovat naplno.