13. kolo: FC Hradec Králové – FK Teplice 1:0 (1:0)

Ve třináctém kole FORTUNA LIGY hostili hradečtí fotbalisté tým Teplic. Votroci potřebovali po předchozích nezdarech zabrat a plně bodovat, což se jim podařilo. Nad Teplicemi zvítězili nejtěsnějším rozdílem 1:0 díky brance Čmelíka.

Ještě před začátkem zápasu proběhlo předávání ceny nejlepšího hráče v uplynulé sezóně. Předseda fanklubu VOTROCI 2000 a další dva zástupci předali cenu Danielu Vašulínovi. Anketa o nejlepšího hráče probíhala na stránkách fanklubu VOTROCI 2000 a fanoušci tak mohli hlasovat. A teď k zápasu…

Zápas

První velkou šanci měl z přímého kopu Ladislav Krejčí, který těsně minul branku Grigar. Trefit branku se povedlo ve 14. minutě Kučerovi. Ten hlavou míč poslal pouze do břevna teplické svatyně. Další velkou šanci si připravili Východočeši. Krejčí si naběhl na centr, ale jeho povedenou hlavičku chytil gólman teplické svatyně. V tento moment se nešťastně Krejda zranil a musel zápas kvůli zlomenině lícní kosti předčasně ukončit. Krejdovi přejeme řádné uzdravení a brzký návrat na hřiště. Ve 41. minutě si vybral slabší chvilku Grigar a hned z toho byl gól. Čmelíkův tečovaný centr přeletěl Grigara a zapadl na tyč a kulatý nesmysl se odrazil do branky – 1:0. O pár minut vstřelili gól i hosté, ale po zásahu VAR byl gól odvolán.

Druhý poločas začali lépe hosté, ale Bajza jejich šance zneškodnil. V 67. minutě si mohl Daniel Hais připsat první gól v hradeckém dresu, ale těsný ofsajd mu to překazil. O tři minuty později bylo rušno před brankou Bajzy. Knapík trefil do obličeje jednoho z hradeckých obránců a rozhodčí Všetečka tasil červenou kartu. Tu následně po přezkoumání u videa odvolal a Knapíkovi dal žlutou. Poté přišly ještě dvě dobré šance teplických, ale pozorný Bajza vše kryl a připsal si další nulu v sezóně. Hradec v důležitém zápas porazil Teplice 1:0.

Sestava Votroků: Bajza – Klíma, Čihák, Čech – Čmelík (83. Pudhorocký), Kučera, Dancák, Horák – Pilař (83. Harazim), Krejčí (35. Šašinka) – Vašulín (65. Hais)

Fotogalerie

(autoři fotek: Luboš Lorinc – fchk.cz, Malkin, Káca)

Návštěvnost, fandění a vše okolo

Do Malšovické arény si našlo cestu 6.412 diváků z toho několik desítek fanoušků Sklářů. Hradec se prezentoval velice dobrým supportem a povedeným choreem, který připomínal vznik ČSSR v roce 1918. Ten den to bylo 105 let od jeho založení.

Hosté si do východočeské metropole přivezli několik vlajek na tyčích a vlajku Tepličáci.

Závěr

V dalším kole svěřenci Václava Kotala cestují do Uherského Hradiště. Zde se utkají v sobotu 4. listopadu od 15 hodin se Slováckem.