V neděli požene Votroky proti pražské Spartě vyprodaný Malšák!

Základní část FORTUNA LIGY se přehoupla do druhé třetiny. V 11. kole fotbalisté FC Hradec Králové přivítají na svém stadionu pražskou Spartu. Souboj s aktuálně vedoucím celkem ligy je na programu v neděli od 15 hodin.

Pražský celek je jedním z favoritů na vítězství ve FORTUNA LIZE. Sparta je zatím na první pozici se ziskem 26 bodů. Také se s Plzní může pyšnit s počtem nastřílených branek. Pražané jich za deset kol dali 27 a mají i druhý nejmenší počet inkasovaných branek. Sparťané si dokázali v posledním zápase poradit s Plzní 2:1. Navíc tento týden hrají i skupinovou fázi Evropské ligy. Ve čtvrtek odehrají svůj druhý zápas na hřišti španělského Betisu.

Votroci se po 10. kole nachází na desátém místě. Doposud se jim podařilo nasbírat 11 bodů. Naposledy hradečtí fotbalisté bodovali v derby s Pardubicemi. Bod za remízu 1:1 zařídil povedenou hlavičkou Štěpán Harazim. Nutno podotknout, že Hradec výrazně zlepšil defenzivu po příchodu Václava Kotala. Během tří zápasů (Jablonec, Jihlava (pohár) a Pardubice) inkasovali Votroci pouze jednou a to z penalty.

V loňské sezóně se tyto týmy utkaly dvakrát. Dvakrát vyhrála pražská Sparta. Nejdříve na Letné vyhrála 2:1 a poté v mladoboleslavské Lokotrans aréně zvítězila 2:0.

Perličkou tohoto zápasu jsou dva hráči, kteří mají stejná jména i příjmení. Bude se z bodového zisku radovat náš Ladislav Krejčí? Nebo sparťanský obránce Ladislav Krejčí?

Zápas je zhruba 10 dní vyprodán a jistě se čeká i plný sektor Sparťanů. Vypadá to, že poprvé bude zaplněná plná kapacita stadionu, která činí 9.300 fanoušků.
Náš kotel se již na zápas připravuje a bude rád, když se zapojíte také. Na nedělní utkání je potřeba nastříhat papírky ve tvaru čtverečků, ať už z letáků či novin a donést je v neděli do Sektoru G ke stupínku.

Dorazte v neděli do Sektoru G na svá místa včas, ať se dozvíte od spíkrů informace a všechny prezentace se povedou dle plánu. V prodeji budou opět šály “Vlajkonoši domácí”, vlepky a také náramky Ultras Hradec.

Tak v neděli, Votroci! Nic než Hradec!