9. kolo: FC Hradec Králové – FK Jablonec 1:0 (1:0)

V neděli 24. září se v novém hradeckém stadionu odehrálo deváté kolo F-N ligy, v němž se domácím Votrokům postavili zástupci Severočeského kraje – mančaft Jablonce nad Nisou. Oběma týmům se předcházející zápasy nevydařily a jejich cílem tedy bylo zvrátit nepříznivý trend. Jablonec je pro Hradečáky stabilně nepříjemným soupeřem a tak bylo jasné, že to vůbec nebude jednoduchý souboj.

Zápas

Votroci do utkání vlétli s vervou, nicméně výrazněji se projevovali řekněme do poloviny prvního poločasu, kdy se jim v sedmnácté minutě podařilo vstřelit úvodní gól zápasu. O povedený zářez se postaral Horák, jemuž na ránu nachystal Venca Pilař. Severočeši se však rychle otřepali, postupně se dostávali do tempa a hra se minimálně vyrovnala. Na obou stranách se vyskytlo pár velmi dobrých příležitostí na vstřelení dalších branek. Přestože černobílí jablonecké statisticky přestříleli, byli to hosté, kteří svými výpady hrozili stáhnout manko. Do konce poločasu však ke změne stavu nedošlo.

Druhý poločas byl ve znamení často přerušované hry. Rozhodčí začal rozdávat karty jako napotkání, většinu z nich získali Jablonečtí při svém presu za vyrovnáním. Čihákovo na poslední chvíli šťastlivé vyškrábnutí míče, který se po Chramostově střele bezpečně valil do zcela prázdné hradecké brány, mluví za vše. Hned další z akcí pak byla v 72. minutě potrestána červeným kartonkem, Votroci se tedy dostali do přečíslení. Ani to je nicméně nepostavilo do role lepšího týmu. Hosté semkli a nadále se drali vpřed. I v tomto poločase hradecká jedenáctka svého soupeře přestřílela, opticky měl však Jablonec ze hry více – a to navzdory svému oslabení. Utkání nakonec končí utrápeným vítězstvím 1:0, o nějž se postaral někdejší sparťanský obránce, již zmíněný Daniel Horák. Pro něj je to v letošní sezoně třetí branka v hradeckém dresu.

Sestava Votroků: Bajza – Klíma, Čihák, Leibl (90. Ševčík), Horák – Kodeš, Dancák – Harazim, Krejčí (86. Kučera), Pilař (91. Juliš) – Vašulín (81. Hais)

Fans

Hradecká aréna tentokrát vyprodána nebyla, stejně tak nebylo plno ani v kotli. I tak jsme se v géčku snažili a produkce jela s drobnými přestávkami po celý zápas. Sektor “G” tentokrát reprezentovali tři starší zástavy Hradec Králové, Black Storm a SK Hradec Králové. K vidění byl také nápis FREE BBB na podporu fanoušků z chorvatského hlavního města.
Po utkání si poprvé vítěznou děkovačku na novém stadionu mohl užít také Benzen a mělo to skutečně grády!

Hosté dorazili (na tamní poměry) v docela hojném počtu, slyšet však příliš nebyli. Přivezli si s sebou rozměrnou plachtu, podobnou prezentaci jsme v sektoru hostí dlouho neviděli.

Jiné

Další mistrák hrají Votroci nadcházející neděli a místně takřka za rohem, už se na jistě těší naši jižní sousedé. Pardubičtí budou v derby zcela jistě chtít navázat na svůj předcházející úspěch, což naši borci nesmí dopustit! A k tomu bude zapotřebí vydatné podpory výjezdního oddílu. Věříme ve vyprodaný sektor! Ještě před mistrákem nás ale čeká MOL Cup, Hradec zajíždí po (bohužel!) opakovaném losu do Jihlavy. Navážou Votroci v tomto zápase na loňskou úspěšnou pohárovou šňůru?