8. kolo: FK Mladá Boleslav – FC Hradec Králové 5:1 (3:0)

Utkání v Mladé Boleslavi si hradečtí fotbalisté za rámeček určitě nedají, podali totiž nejhorší výkon v letošní sezóně a z města automobilů odjeli z debaklem 5:1. Jedinou branku Votroků vstřelil hlavou Petr Juliš, pro kterého to byl první gól v nejvyšší soutěži.

Zápas

Už od začátku zápasu se boleslavští snadno dostávali přes naši obranu a vytvářeli si gólové příležitosti. Nejprve se po jednoduché akci prosadil Mareček. Poté stejný hráč zahrával roh, na přední tyči si naskočil Karafiát a míč skončil za zády Bajzy, na jehož vrub šla jednoznačně tato branka. Do poločasu domácí skórovali ještě jednou, když se podruhé v zápase trefil Mareček.

Na začátku druhé půle dostáváme čtvrtou branku, poté koriguje střídající Juliš, avšak poslední slovo mají stejně domácí , když se prosadil veterán Marek Suchý.

Sestava Votroků: Bajza – Klíma, Čihák, Leibl – Čmelík, Kučera, Kodeš (82. Ševčík), Krejčí – Pudhorocký (46. Šašinka, 72. Horák) – Hais (29. Harazim), Vašulín (46. Juliš)

Návštěvnost, fandění a vše okolo

Na utkání si našlo cestu 3 011 diváků. Oba týmy měly fanouškovské zastoupení. Do Mladé Boleslavi přicestovalo do sektoru pro hosty 85 fans. Ti podporovali svůj tým po celý zápas, i za nepříznivého stavu. Z kraje druhé půle se prezentovali nápisy, jimiž poděkovali boleslavským za poskytnutí azylu v předchozích dvou sezónách. Ve druhé půli, kdy Votroci dostali branku na 4:0 začali fanoušci skandovat “Weber ven” a žádali hlavu hradeckého hlavního trenéra, pod jehož velením zatím fotbalisté Hradce svým fanouškům moc radosti neudělali. Z posledních tří zápasů navíc desetkrát inkasovali, a tak fanoušci volali po změně. Po zápase probíhá konverzace fanoušků s hráči (kapitánem Kodešem a Krejčím), věřme, že se hráči vzchopí a budou opět černým koněm soutěže.

Fotogalerie

(autor fotek: Luboš Lorinc – fchk.cz)

Závěr

V příštím kole nás doma čeká Jablonec a my nutně potřebujeme získat všechny tři body, kupujte proto vstupenky, ať opět vyprodáme stadion a dostaneme hráče do herní pohody.