7. kolo: FC Hradec Králové – SK Sigma Olomouc 1:3 (1:1)

Fotbalisté FC Hradec Králové v sedmém kole hostili na svém stadionu Sigmu Olomouc. Ta si odvezla z nového Malšáku všechny body, když otočila nepříznivý výsledek z 1:0 na konečných 1:3. Hanáci jsou tak první, kdo porazil Votroky na novém stadionu. Jedinou branku Východočechů vsítil šikovnou tečí Ladislav Krejčí.

Zápas

Hradec začal zápas aktivně a hned ve 12. minutě šel do vedení. Přetažený centr si našel Dan Horák, ten se nerozmýšlel a balón napálil na branku. Šikovnou tečí se prezentoval Láďa Krejčí a poslal Hradec do vedení 1:0. Běžela 25. minuta utkání a Hradec se mohl dostat do dvoubrankového vedení, ale Vašulínovu šanci vychytal velice dobrým zákrokem olomoucký Macík. Deset minut před koncem poločasu měl ještě šanci Dancák, ale jeho projektil minul branku soupeře z Hané. Čtyři minuty před koncem poločasu přišel trest za neproměněné šance… Zmrzlý dostal perfektní balón za obranu a ten neměl problém přehodit vyběhnuvšího Bajzu – 1:1.

Druhý poločas začali lépe hosté. Chvátalovu střelu z větší vzdálenosti vyrazil Bajza na roh. Poté moc šancí nebylo k vidění. K vidění bylo několik strkanic. Aktéři byli odměněni žlutou kartou. V 76. minutě udeřili hosté. Zorvan posunul na Vodháněla a ten se tváří tvář nemýlil – 1:2. Hosté pak začali bránit výsledek a tak Hradec dobýval všemožnými prostředky pevnou obranu Olomouce. Poslední slovo v zápase měli hosté. Při rohovém kopu domácích si naběhl do vápna i gólman Hradce Bajza. Míč se ale po rohu dostal k Julišovi a ten pelášil sám na prázdnou branku – 1:3. Nová hradecká tvrz byla tak poprvé poražena ve třetím zápase.

Sestava Votroků: Bajza – Klíma, Heidenreich, Leibl (86. Harazim) – Kučera, Kodeš, Dancák (86. Čihák), Horák – Pilař (70. Šašinka), Krejčí  – Vašulín (70. P. Juliš)

Návštěvnost, fandění a vše okolo

Na stadion si našlo cestu 9 150 diváků, domácí sektory byly vyprodané do posledního místa. Hradecký kotel se hned při nástupu prezentoval obří černou plachtou s bílým textem Ultras Hradec a logem uprostřed. Plachtu doplnily na ochozu mávací vlajky a chvíli na to také červené ohně, které udělali krásný efekt. Fandění bylo na slušné úrovni, ale určitě máme stále rezervy, potenciál je obrovský.

Sigmáci dorazili ve slušném počtu, v takovém jsme je dlouho nikde neviděli. Ti se prezentovali nápisem “Sigmáci společně”, pláštěnkami v barvách klubu a mávacími vlajkami.

Fotogalerie

Závěr

Z porážky je potřeba se co nejrychleji oklepat, pokusit se ještě vhodně posílit kádr, než skončí přestupní období a připravit se na středeční pohárové utkání v Soběslavi.