1. kolo: SK Slavia Praha – FC Hradec Králové 2:0 (1:0)

Na úvod sezóny jsme chytili jednoho z nejsilnějších možných soupeřů, pražskou Slavii. Pro několik hráčů to byla v černobílém dresu v mistrovském utkání premiéra, stejně tak pro trenéra Webera. Slavia potvrdila roli favorita a zvítězila 2:0.

Zápas

Do utkání trenér Weber zařadil hned kvarteto letních posil (Pilař, Krejčí, Heidenreich, Horák). S kapitánskou páskou na paži dovedl základní jedenáctku Votroků Petr Kodeš. Hradečtí nastoupili ve žluté kombinaci dresů.

Hned v úvodu na nás domácí vlétli a hned ve 4. minutě se radovali z branky, když míč usměrnil za záda Bajzy Van Buren – 1:0. Sešívaní se do poločasu radovali z branky ještě jednou, ale branka nakonec po konzultaci s VARem nebyla uznána.

Ve druhé půli Votroci více napadali a postupem času se dostali do stoprocentní šance, kterou nejprve neproměnil Krejčí, kterého vychytal Kolář a vzápětí z dorážky minul prázdnou bránu Gabriel. Pražané ihned na to orazítkovali tyč Bajzovy branky. Pojišťující branku, po závaru před brankou a nedůrazu hradecké obrany, vsítil Mojmír Chytil – 2:0. Hradečtí ještě měli pár náznaků, ale Kolář byl bezchybný. Na druhé straně předvedl skvělé zákroky také Bajza a další branku jsme již neviděli.

Sestava Votroků: Bajza – Klíma, Heidenreich, Čech – Gabriel, Kodeš, Kučera (87. Rada), Horák (72. Koubek) – Pilař (46. Juliš), Krejčí (80. Leibl) – Vašulín (87. Pudhorocký)

Návštěvnost, fandění a vše okolo

Do Edenu dorazilo přes 17 tisíc fanoušků, kulisa zápasu byla skvělá. O atmosféru se starala, jak tribuna sever, tak naši fanoušci. Těch nakonec dorazilo do sektoru hostí 123, což je o 90 více než v minulé sezóně. Skvěle nastavená laťka, doufejme, že nám tyto počty vydrží, co nejdéle. Ve 30. minutě bohužel došlo ke kuriózní situaci, kdy se bubeníkovi zlomila palička, ale fandění bylo od té doby snad na ještě lepší úrovni. Po zápase si navzájem zatleskáme s hráči, opouštíme sektor a míříme do svých domovů.

Sektor Votroků na Slavii

(autor fotky: Jiří Bezucha)

Závěr

V příští kole nás čeká opět venkovní utkání. Zase to pro nás nebude lehký oříšek, naším soupeřem bude tentokrát Viktorka Plzeň, kterou nyní trénuje bývalý kouč Votroků Miroslav Koubek. V dresu Plzně proti nám nastoupí také Vlčák, a tak půjde o pikantní střetnutí. Utkání je na programu v neděli 30.7. od 18 hodin.