Pohár pro nejužitečnějšího hráče – vyhlášení výsledků

Votroci, máme pro vás výsledky ankety o nejužitečnějšího hráče FCHK sezóny 2022/2023. Letos byl boj o celkové prvenství napínavý až do samého konce. Do hlasování se zapojilo více lidí než v předešlém ročníku, za což vám moc děkujeme. I přesto se budeme snažit o to, aby se příští ročník dal hodnotit ještě pohodlněji, než zasíláním e-mailů.

Po minulém ročníku jsme se opět vrátili k hlasování za podzim 2022 a poté za jarní část, tedy jaro 2023. Po sečtení obou hlasování vzešel vítěz ankety.

Nyní už přejdeme k samotnému vyhlášení výsledků. Do hlasování jste zařadili celkem čtrnáct fotbalistů Hradce Králové. Pouze tři z nich překročili hranici padesáti bodů.

Na bronzovém místě se umístil Petr Kodeš, který plnil během sezóny roli zastupujícího kapitána, když nebyl Kuba Rada v základu, a role se zhostil na výbornou. Kody se vypracoval na lídra týmu a pro soupeře je postrachem ve středu hřiště. Pro tvrdý souboj a žlutý kartónek nejde daleko, ale jsme nesmírně rádi, že máme tohoto hráče v našem kádru. Na stříbrné pozici se umístil Filip Kubala. Hodně bodů dostal za podzimní část, kde patřil k našim nejproduktivnějším hráčům, na jaře ho trápila zranění, ale i tak stihl za sezónu zaznamenat sedm branek a na další čtyři přihrál. Po sezóně nás Filip bohužel opustil a zamířil do ostravského Baníku. I tak se během dvou let zapsal do naší černobílé historie a my mu děkujeme za jeho přínos. Vítězem ankety se stal bombarďák našeho týmu Daniel Vašulín! Pětadvacetiletý dlouhán letos vsítil stejně jako Kubala sedm branek a asistoval u dalších tří. Váša je pro obrany soupeřů téměř nebránitelným útočníkem. Má skvělé krytí míče, dokáže sklepnout balón, připravit palebnou pozici pro své spoluhráče a i on sám má velmi tvrdou střelu. Danovi gratulujeme a přejeme spoustu vstřelených branek v nové sezóně!

Nejen třem nejlépe umístěným, ale všem hráčům, byť zasáhli třeba jen na minutu chceme poděkovat, jak reprezentovali naše královské město a přejeme, aby se jim dařilo i v sezóně následující.

Konečné pořadí:

  1. Daniel Vašulín (69 bodů)
  2. Filip Kubala (62)
  3. Petr Kodeš (51)

Putovní pohár bude vítězi předán po dohodě s vedením FC HK, buď na předsezónní besedě nebo na jednom z tréninků našeho A-týmu!

Vášo, ještě jednou gratulujeme!