Změny v kádru Votroků!

Fotbalisté FC Hradec Králové mají za sebou už tři přípravné zápasy. My se však nyní podíváme na pohyb v našem kádru, který byl poměrně velký a vítr v naší kabině zafoukal možná více než je zdrávo. Pojďme si to tedy společně zrekapitulovat.

Příchody

V hradeckém dresu vítáme nově příchozí. Návrat domů pod Lízátka hlásí štírek Václav Pilař, který se po svém odchodu prošel nespočet klubů (Plzeň, Wolfsburg, Freiburg, Olomouc a Jablonec), nyní přichází z Plzně jako volný hráč. Dalším odchovancem, který se vrací je obránce Daniel Horák, který však za áčko Votroků doposud nehrál, přichází k nám jako volný hráč z rezervy pražské Sparty. Další akvizicí je zkušený levonohý křídelník Ladislav Krejčí, který přichází rovněž z Letné. Fotbalové utkání však nehrál téměř rok, ale Krejda se udržoval a na novém stadionu v Hradci Králové bude opět chtít nakopnout svou bohatou kariéru. Do útoku jsme přichází Ondřej Šašinka, který přichází z Baníku Ostrava a byl zřejmě součástí výměny za jednoho z našich dosavadních útočníků. Předposlední posilou je talentovaný útočník Petr Juliš, který přichází na přestup z nedaleké Chrudimi. O tohoto hráče byl na ligové scéně zájem z více klubů, ale přednost dal nakonec černobílému dresu, za což jsme nesmírně rádi. Oběma útočníkům přejeme, ať jim to tam co nejvíce padá. Doposud posledním nově příchozím je mladý brankář Adam Zdražil, jenž bude bojovat o post mezi třemi tyčemi společně s Pavolem Bajzou a Patrikem Vízkem. záda duu Bajza – Vízek.
Jako hlavní trenér na novém stadionu povede hradecké fotbalisty Jozef Weber, který nahradil Miroslava Koubka. Panu Koubkovi děkujeme za dva roky na lavičce Votroků a novému trenérovi přejeme hodně výher a úspěchů s Hradcem.

Odchody

V nové sezóně už neuvidíme Filipa Novotného (konec smlouvy), Matěje Ryneše (konec ročního hostování – návrat do Sparty), Filipa Kubalu (Baník Ostrava), Filipa Čiháka s Matejem Trusou (oba měli být v Hradci pro tuto sezónu ještě na hostování, nicméně Plzeň si oba hráče stáhla, což bylo součástí smlouvy. Trusa odešel do Dunajské Stredy a Čihák se připravuje s Viktorií Plzeň) a brankář Michal Reichl (Bohemians). Na hostování do Chrudimi odchází hráči David Jurčenko, Daniel Kutík a Lukáš Hájek, jenž se v A-týmu neprosadili.
Všem děkujeme za odvedené služby v černobílém dresu a přejeme hodně štěstí a aby se vám vyhýbala zranění.