2. semifinále nadstavby: FC Hradec Králové – FK Mladá Boleslav 2:0 (2:0)

V sobotu Votroci odehráli odvetu s Mladou Boleslaví. Utkání zvládli lépe než soupeř a díky dvěma vstřeleným brankám se jim podařilo postoupit do finále, kde se utkají se Slovanem Liberec.

Zápas

Hradečtí vstoupili do zápasu daleko lépe než před týdnem a určitě nehráli druhé housle. Naopak jsme to byli spíše my, kdo se více dostával do zakončení. První branku sice vstřelila Bolka, ale po kontrole nebyl gól pro ofsajd uznán. Na druhé straně si ideálně na Novotného roh naskočil Matěj Koubek a rozvlnil síť – 1:0. Fanoušci se pomalu nestačili doradovat a přišla druhá branka Votroků. Adam Gabriel posílal střílený centr do předbrankového prostoru, kde míč ze skrumáže vydoloval Vašulín a nemýlil se – 2:0.

Druhý poločas jsme kontrolovali, vzadu zavřel bránu Michal Reichl, který měl pár pěkných zákroků. Sílu Boleslavi v podobě Ladry, Kušeje a nebezpečných pasů od Matějovského se nám dařilo eliminovat a utkání jsme skvěle zvládli a zaslouženě tak zvítězili 2:0.

Sestava Votroků: Reichl – Klíma, Čech, Leibl – Gabriel (87. Baloun), Kodeš, Dvořák (15. Kubala), Novotný (87. Ryneš) – Trusa (87. Hlaváč), Vašulín, Koubek (70. Rada)

Návštěvnost, fandění a vše okolo

Na stadion dorazilo něco málo přes tisíc diváků. Je vidět, že nadstavba netáhne, zvlášť prostřední skupina je téměř o ničem. Ano, hraje se sice o milion, ale možná by do dalších sezón chtělo vymyslet smysluplnější systém, aby to táhlo diváky více na stadion.
V sektoru se nás sešlo asi dvacet, zafandili jsme, po zápase jsme si užili děkovačku s hráči a ze stadionu jsme odcházeli spokojeni.

Sektor Votroků proti Bolce

Závěr

Se stadionem v Boleslavi se rozloučíme v neděli 21.5., kdy přivítáme ve “finále” Slovan Liberec, utkání začíná v 15 hodin. Odveta je na programu přesně o týden později ve městě pod Ještědem.