1. semifinále nadstavby: FK Mladá Boleslav – FC Hradec Králové 0:0

Nedělní odpoledne s datem 7. 5. svedlo dohromady týmy z prostředku tabulky, které svedou pohárovým stylem boj o bonusový milion kaček. Zatímco v Budějovicích se tak střetli s Libercem, Hradec si to rozdal venku s Boleslaví. Počasí bylo k fotbalu příznivé, destinace důvěrně známá, liga zachráněná – nebyl důvod si nejet tento zápas užít.

Zápas

Votroci do zápasu vstoupili s mnohem opatrněji než domácí. V průběhu prvního poločasu byla hra podle statistik poměrně vyrovnaná, dojem sektoru hostí už tak optimistický nebyl. Nějaké šance Hradečtí měli, nemálo zakládaných útoků však končilo na ne zcela přesné přihrávce, případně zablokováním či fyzickým přetlačením. Tlak domácích na samém závěru první půle vyústil v gól, ten byl nicméně pro ofsajd ihned odvolán.

Druhý poločas nebyl příliš odlišný. Pres Boleslaváků dále rostl, Votroci při jeho eliminaci začali chybovat. Ačkoliv to naštěstí k rozvlnění naší sítě nevedlo, rozhodčí začal černobílé patřičně odměňovat. Jestli v první půli rozdal mezi Hradečáky dvě žluté, v druhé to byly další tři – z toho hned dvakrát pro záložníka Smrže, který tak pět minut před koncem základní doby odešel do sprch. Opět tedy nedohráváme v celém počtu, už je to skoro zvykem. Pro domácí se kartička nenašla. Boleslavští početní výhodu zužitkovat nedokázali, a tak i přes objektivně lepší výkon zůstává na výsledkové tabuli po nule. Není to však žádná tragédie, do odvetného zápasu se ztrátou nejdeme, což je podstatné. Není důvod nevěřit, že si nad tím chlapi sednou a příští víkend proti tomuto soupeři zaúřadují.

Sestava Votroků: Vízek – Smrž, Klíma, Čech (82. Novotný) – Gabriel, Kodeš, Rada, Harazim (54. Leibl) – Kučera – Trusa, Koubek (69. Vašulín)

Fans

Do hostujícího sektoru si našlo cestu cca pětadvacet regionálních supporterů. Buben chyběl, no ale když na to přišlo, i bez něj jsme byli schopní místní akční skupinky přeřvat. V Boleslavi zkrátka fotbal netáhne. Tak jako tak, fandilo se nárazově, do nějakého randálu to mělo daleko. Vyvěšena vlajka Old Boys Jičín.

Sektor Votroků v Mladé Boleslavi

Závěr

Příští sobotu nás čeká odveta. Na stejném stadionu, se stejným soupeřem, ve stejný čas, akorát uděláme škatulata na tribunách. Přijeďte zafandit, ať si zahrajeme ještě nějaký zápas v této skupině “o ničem”.