27. kolo: FC Hradec Králové – SK České Budějovice 2:1 (2:0)

Je to tam! Konečně se nám podařilo přerušit neúspěšnou sérii, která nás provázela celé jaro v mladoboleslavském azylu. Votroci si připsali druhou výhru v řadě, když tentokrát porazili České Budějovice poměrem 2:1 a upevnili si 7. místo v tabulce.

Zápas

Do zápasu jsme vstoupili parádně a během úvodních pěti minut jsme si vypracovali několik gólových šancí, k naší smůle však neskončila žádná za zády Janáčka. Hradečtí otevřeli skóre až po půl hodině hry, kdy se prosadil dlouhán Vašulín – 1:0. Kotel se ještě pořádně nedoradoval z gólu a už jsme vedli o dvě branky, tentokrát se prosadil navrátilec do sestavy Kučera – 2:0. Do poločasu vsítil ještě jednu branku Matěj Koubek, ale ta nakonec nebyla po zásahu VARu uznána pro ofsajd.

Druhá půle se nám příliš nepovedla. Jak řekl trenér Hejkal…”hrát 90 minut bez přestávky, tak by to bylo určitě lepší”. Musíme mu dát za pravdu, tentokrát nám přestávka spíše uškodila. Sice jsme si stále vytvářeli nějaké šance, které jsme bohužel pálili, ale okénka se otevírala vzadu, kde měli naši fotbalisté problémy se zabíháním hráčů. Pár minut před koncem zápas snížil hostující Čmelík – 2:1. Závěr už jsme si však pohlídali a i za přispění střídajících hráčů se nám podařilo těsný náskok udržet.

Sestava Votroků: Bajza – Čech, Kodeš, Leibl (63. Pudhorocký) – Harazim, Kučera (87. Dvořák), Rada, Smrž, Ryneš – Vašulín, Koubek (76. Trusa)

Návštěvnost, fandění a vše okolo

Do Mladé Boleslavi dorazilo 690 podporovatelů hradeckých Votroků. V sektoru se nás sešlo několik desítek aktivních. Fandění v kotli bylo na slušné úrovni a nepřekazil ho ani déšť z kraje druhého poločasu. V závěru jsme si společně s hráči užili vítěznou děkovačku a nyní se těšíme na pravé Východočeské derby!
Hostující sektor zůstal prázdný. :-)

Fotogalerie

(autor fotek: Lubko – fchk.cz)

Závěr

Votroci zvládli “generálku na derby”, forma hráčů má stoupající tendenci, mezi fanoušky panuje dobrá nálada a všichni se už momentálně vyhlížíme nejbližší zápas, výjezd do Pardubic!