26. kolo: FC Zbrojovka Brno – FC Hradec Králové 1:2 (1:1)

V sobotu sehráli “Votroci” utkání s Brnem, ve kterém už bylo potřeba bodovat za tři body. Nejen vedení klubu, trenéři, ale i fanoušci už zdvihali varovný prst, že je potřeba zase zabrat. Nakonec se tak skutečně stalo a hradečtí fotbalisté si z Jihomoravského kraje odváží plný počet bodů za vítězství 1:2.

Zápas

Trenérský štáb opět musel před zápasem sčítat nucené omluvenky, ať už šlo o zraněné či vykartované hráče. Nakonec k této partě, která nemohla v Brně do utkání zasáhnout přibyl i náš hlavní trenér Míra Koubek, a tak přebral jeho pravomoce asistent Standa Hejkal.
Od začátku utkání nastoupil zkušený středopolař Rada, který si nasadil také kapitánskou pásku.

První poločas byl z naší strany slušný, herně se to oproti předešlému zápasu hodně zvedlo a dovolím si říct, že tempo hry jsme dirigovali my a hrálo se převážně na polovině Brna. Avšak to byli právě brněnští, kteří se radovali z první branky zápasu. Jmenovitě se prosadil Ali, když byl po rohovém kopu zcela osamocen a jeslemi procedil blokujícího Ryneše i chytajícího Bajzu – 1:0. Hradeckým fotbalistům se podařilo v závěru poločasu vyrovnat, když se po Koubkově stříleném centru dokázal k usměrnění míče dostat dlouhán Vašulín a míč se dokutálel až za čáru Berkovcovy svatyně – 1:1.

Nástup do druhého poločasu jsme měli senzační. Hned z úvodu jsme si vypracovali několik střeleckých příležitostí, ale místo střel přicházely další zbytečné centry a těmi naše akce končily. V 52. minutě se však míče ve středu hřiště zmocnil Ryneš, potáhl si balón a vypálil dalekonosnou jedovku, která se zastavila až o síť – 1:2. Neskutečná trefa Matěje Ryneše, Berkovec se po střele pouze ohlédl a nedokázal reagovat. Votroci mohli přidat pojistku, ale bohužel jsme málo stříleli z první, ale pořád jsme si míč zpracovávali nebo si ho ještě různě naváděli, to musíme ještě do příštího zápasu zlepšit. Závěr zápasu jsme si s přehledem pohlídali, ani tam nebyl nějaký extra závar. Párkrát se vzduchem ve vápně proletěl Ali, ale rozhodčí Všetečka mu na to naštěstí neskočil, a tak Votroci konečně naplno bodovali a připsali si třetí jarní venkovní výhru.

Sestava Votroků: Bajza – Klíma, Čech, Smrž – Harazim, Rada, Pudhorocký (83. Dvořák), Ryneš – Kubala (90+1. Trusa) – Koubek (74. Leibl), Vašulín

Návštěvnost, fandění a vše okolo

Na stadion Srbská dorazilo něco málo přes tři tisícovky diváků. Kotel domácích tvořilo na hlavní tribuně převážně jádro mladých Zbrojováků. Nás se sešlo v kotli nakonec úctyhodných 19 kousků, většina dala přednost hokejovému play-off, ale ti kteří do Brna vyrazili podpořit Votroky, tak rozhodně po zápase nelitovali a konečně si společně z hráči mohli užít vítěznou děkovačku.

Fotogalerie

(autoři fotek: Lubko – fchk.cz, Kuksič)

Závěr

Votroci se trochu odpoutali od dotahujících se pronásledovatelů ze spodní skupiny, ale nyní před sebou mají další důležitý zápas. V souboji dvou černobílých týmů se představí v neděli 16.4. od 16 hodin v Mladé Boleslavi proti týmu Českých Budějovic.
Nezbytně důležitá bude podpora našich fanoušků, je potřeba hráčům vytvořit domácí prostředí a potvrdit tři body z Brna.