25. kolo: FK Teplice – FC Hradec Králové 1:0 (1:0)

V neděli 2. 4. 2023 se v teplickém fotbalovém svatostánku Na Stínadlech odehrálo pětadvacáté kolo Fortuna ligy. V něm chtěli Votroci prolomit již narůstající řadu neúspěchů, která je pomalu stahuje tabulkou. Tepličtí měli podle dosavadních výkonů jednu z nejděravějších obran, což znamenalo potenciální gólové přínosy pro hostující tým, kterému se venkovní utkání relativně daří.

Zápas

Realita však byla nakonec zcela jiná. Oba mančafty od začátku prokazovaly vyrovnaný výkon, snad se i dá říct, že se míč dařilo více získávat Východočechům, nicméně to je tak všechno. Valná většina akcí končí zablokováním střely či přihrávky, a to po obou stranách. Hra byla od začátku dost fyzická, což vedlo k neustálému kouskování. S podivem to (za celý zápas) vyneslo jenom pět karet. Rozhodčí pískal „tak nějak všelijak“, ale obecně se mu nevalný dojem ze hry nedá přisuzovat. Bohužel v polovině prvního poločasu dochází v brankovišti hostů k situaci, která byla vyhodnocena jako pokutový kop. Brankář Bajza si na vypálený balon sáhl, rána však nakonec stejně zůstala v síti. Hradečtí borci tak už po několikáté slyší zavedené vyrovnat a otočit, do konce poločasu se však stav nemění. Stejně tak se však děje i v polovině druhé, kdy se navíc Votroci dostávají na hřišti do přesily, kdy byl ve 47. minutě vyloučen druhou žlutkou domácí útočník Yasser Nour. Ani následujících bezmála padesát minut nevedlo k tomu, aby se mohli výjezdníci zaradovat. Přitom se nedá říct, že by Tepličtí nějak extra betonovali. Když už si Votroci vytvoří nějakou zajímavou šanci, spíš se jí snaží dotáhnout kombinací, než aby se odvážili samostatně střílet. Tak jako tak, po všelijakých přerušeních se nakonec přehoupla devadesátá minuta, s ní pak osm dalších a bylo vymalováno. Hradec odjíždí naprázdno.

Sestava Votroků: Bajza – Leibl, Čech, Klíma – Ryneš, Kodeš (63. Rada), Smrž, Gabriel – Pudhorocký (46. Koubek) – Vašulín, Kubala (89. Dvořák)

Návštěvnost, fandění a vše okolo

Vzhledem k termínu utkání nebyla v hostujícím kotli očekávána valná účast, a to především po zjištění téměř nulového zájmu o bus (zklamání!). O to víc však byli všichni překvapeni, když se v sektoru číslo 39 sešlo osmatřicet kusů! Fandilo se navzdory průběhu souboje poměrně přijatelně. Děkovačka se ale po dlouhé době nekonala. Mezi supportery se začíná rozmáhat pocit zmaru. Však po pěti posledních zápasech máme zisk čtyř bodů. Výhledy byly přeci jen trochu jiné.

Co se týče servisu pro hostující, opět se setkáváme se zavřeným občerstvením. S námi se nepočítá. I kasa měla rolety zatažené. Stánek byl nakonec provizorně otevřen, abychom nekřivdili, ale nabídka byla tristní. Druhou věcí je již tradiční teplický hu-hu-hu problém. Nikde jinde než tady jsme opět popotahováni disciplinárkou. Zajímavé je, že na jiných stadionech napříč republikou s tím problém nemáme. Škoda se k tomu vyjadřovat více.

Fotogalerie

(autor fotek: Lubko – fchk.cz)

Závěr

V dalším kole se Hradec vypravuje do moravské metropole, kde už jde opravdu o dost. Polštář nad barážovou skupinou se pro nás smrknul na rozdíl tří bodů. Brnu se však taky nijak zvlášť nedaří, tak to bude jistě zajímavé z obou stran.