22. kolo: FC Hradec Králové – FK Jablonec 1:4 (1:0)

Ve 22. kole přivítali hradečtí fotbalisté v Lokotrans aréně FK Jablonec. Zápas s mnoha góly, červenými a penaltami skončil prohrou Votroků 1:4.

Zápas

První obrovská šance na sebe nenechala dlouho čekat. V páté minutě zápasu byl volný Sejk sám před Bajzou, ale ten ho nohou vychytal. Běžela 28. minuta, kdy Kubala si naběhl na krásnou přihrávku, ale ve skluzu trefil břevno. O pár minut později se skóre poprvé měnilo. První ligový gól vstřelil Filip Novotný, který se opřel do míče a volejem rozvlnil síť Hanušovy branky. Hned po inkasovaném gólu mohlo být vyrovnáno, ale Bajza pěkným zákrokem vychytal Patráka. Poločas skončil a Votroci vedli 1:0.

To, co se dělo druhou půli ze strany Hradce čekal málokdo… Nešťastníkem druhého poločasu byl Pavol Bajza. Ten nejprve na začátku poločasu vychytal penaltu Sejkovi. O pár minut později však sestřelil jabloneckého Považance a putoval předčasně do sprch. Na jeho místo nastoupil Michal Reichl. Ten si ani nestihl sáhnout na míč a už lovil. Krásným gólem se prezentoval z přímého kopu jablonecký Chramosta – 1:1. Remízový stav vydržel pár minut. Sejkův pokus ještě Reichl stihl vyrazit, avšak před sebe, kde na hranici faulu jablonecký Šulc přetlačil Novotného a strhl vedení na stranu Jablonce – 1:2. Vyrovnat mohl Kubala, ale Hanuš ho fantasticky vychytal. Hradec poté otevřel zadní vrátka a Jablonec toho využil. Na 1:3 zvyšoval znovu Chramosta a poslední gól do hradecké sítě vsítil Polidar. Pověstné bůro mohl přidat Hübschman, ale ten neproměnil penaltu, kterou zavinil Michal Leibl, který za zákrok uviděl druhou žlutou kartu v zápase a Votroci museli dohrát o devíti mužích v poli. Krátce na to byl však zápas ukončen.

Sestava Votroků: Bajza – Klíma, Kodeš, Leibl – Gabriel, Kučera, Pudhorocký (59. Reichl), Novotný (71. Trusa) – Smrž, Ryneš – Kubala (82. Koubek)

Návštěvnost, fandění a vše okolo

Návštěva na stadionu byla slabší, ač klub zajistil přeložení utkání z neděle na sobotu kvůli hokejovému derby. Oba týmy se však mohli spolehnout na jádra skalních fanoušků. Nás se sešlo v sektoru okolo čtyřiceti a nakonec i přes nepříznivý výsledek podporujeme až do konce zápasu. Avšak některá rozhodnutí sudího a provokace jablonecké lavičky nás nenechala klidnými a emoce vybublali napovrch. Zklamáním pro nás byl bývalý Votrok Král, který se radoval z gólů Jablonce jako smyslu zbavený. Zřejmě zapomněl, kde ještě před bezmála půl rokem působil, a tak mu někteří dali najevo, co si o něm myslí.

Sektor Votroků proti Jablonci

Závěr

Už podruhé jsme nepotvrdili tři body z venku a neupevnili si tak pozice v první šestce. V Bolce jsme prohráli pátý “domácí” zápas v řadě a situace není příliš dobrá. Nicméně vozíme body z venku a snad tomu tak bude i v dalším kole, kdy zavítáme na půdu posledního Zlína.