21. kolo: FC Baník Ostrava – FC Hradec Králové 0:2 (0:1)

V neděli 26.2. se na stadionu ve Vítkovicích v podvečerních hodinách odehrál duel mezi domácím Baníkem Ostrava a hosty z Hradce Králové. Posledních pár zápasů Votroci projevili nestálou formu, nadešel tedy čas opět zaúřadovat. Ostrava však Hradci nikdy nesvědčila a bylo nasnadě, že soupeř 21. kola F-N ligy nám rozhodně nic zadarmo nedá, ač se mu momentálně nijak závratně nedaří.

Zápas

Síla Baníku se ukázala hned zkraje zápasu, kdy se Votroci na celou čtvrthodinu ocitli pod solidním presem, ten však naštěstí ustáli. Snížení tlaku pak ve 23 minutě naplno využil Leibl, který ze závaru před bránou senzačně otevřel skóre ve prospěch hostů. Pro tohoto třicetiletého obránce se jednalo o druhý gól sezóny. Skupinka výjezdníků se měla proč radovat! Po tomto parádním zásahu se naše hra zlepšila, ostravský mančaft však v klíčových momentech Votroky nepřestává obírat o míče a situace kolem hradecké brány tak nadále nebyla nijak jednoduchá. Na závěr prvního poločasu to už byly opravdové nervy a Votroci unikají srovnání jen tak tak. V sektoru hostí se probíralo jediné. Udržíme? Mohli bychom! Ale i ten bod by byl zlatý!

Prvních dvacet minut druhého půle bylo ve znamení lisu, kterým nás Baník sevřel po jasných instrukcích – co nejrychleji korigovat nepříznivý vývoj! Veškerá předvedená snaha Slezanů se však postupem času otupuje a hra se vyrovnává. Individuální výkony Hradeckých doznávají zlepšení. Vše je pak korunováno v 70 minutě, kdy za mohutné hornické pyrošou na 0:2 navyšuje po skvělé Smržově přihrávce záložník Matěj Ryneš. I pro něho je to letos druhý gól. Kotlík hradeckých příznivců má blízko k infarktu. Tohle musí dopadnout! S každou další minutou to skutečně vypadá nadějněji a reálněji. Baník sice nic nevzdává, ani Hradečtí však nepolevují. Vidina tří bodů v Ostravě, to by přece bylo terno. A nakonec se tak po 90+4 minutách opravdu děje. Historický výsledek. Po bezmála 65 letech vezeme z ocelového srdce republiky plný počet.

Sestava Votroků: Bajza – Klíma, Kodeš, Leibl – Gabriel (90+3. Dvořák), Kučera, Pudhorocký, Harazim – Smrž – Ryneš (84. Čech), Koubek (75. Kubala)

Návštěvnost, fandění a vše okolo

Za svým týmem vyrazilo i přes vskutku nehezký termín devět kusů, z čehož počtu dva byli místními podporovateli. Fandění bylo poplatné soupeři, horníky se přeřvat nedá. Všechna čest. Hluchých chvilek se však využít podařilo, slyšet tak bylo i zastánce černobílých. Vlajka jediná, Choceň. Celková návštěva utkání přesáhla o pár stovek 4 000 zájemců.

Sektor Votroků v zápase proti Baníku

Závěr

V nadcházejícím „domácím“ utkání čeká Votroky krajně nepříjemný Jablonec. Podaří se nám i příští víkend urvat body a potvrdit pozici v horní části tabulky?