20. kolo: FC Hradec Králové – FK Mladá Boleslav 0:1 (0:0)

Po těžkém zápase v Olomouci následoval další v pořadí, tentokrát s Mladou Boleslaví, pro kterou byl tento duel vlastně zápasem domácím a my jsme byli hosté, i když na papíře to bylo jinak. S Bolkou jsme chtěli navázat na dobrý výkon z Olomouce, ale to se nám nepodařilo a podlehli jsme nejtěsnějším rozdílem 0:1, když se prosadil Kušej.

Zápas

Na jaře se zatím trochu trápíme. V Plzni jsme sice překvapivě vyhráli, ale od té doby jsou naše výkony jako na houpačce. Nejprve špatný výkon s Bohemkou, potom bojovný zápas v Olomouci a nyní opět nekoukatelné utkání s Mladou Boleslaví. Z posledních čtyř “domácích” zápasů jsme neudělali ani bod, což je špatné. Doma potřebujeme bodovat a nejlépe naplno!

Utkání s Mladou Boleslaví bylo o jednom gólu. Bohužel ho trefil tým z města automobilů krátce po přestávce. Naše šance na vyrovnání držel náhradník v brance Pavol Bajza, kterému se utkání povedlo. Bohužel na jeho výkon nedokázali navázat jeho spoluhráči, kteří se na hřišti trápili. Bajzič pochytal minimálně dalších pět tutovek, za což od nás fanoušků zaslouží velké uznání, bohužel je tam ta hořkost, že to nevedlo k žádnému bodu.

Sestava Votroků: Bajza – Ševčík (39. Klíma), Čihák, Leibl – Gabriel, Kodeš, Smrž, Rada (62. Pudhorocký), Novotný (62. Kučera) – Koubek (83. Dvořák), Kubala (62. Trusa)

Návštěvnost, fandění a vše okolo

Čekal jsem trochu vyšší návštěvnost, oproti zápasu před 14 dny se výrazně oteplilo a navíc by si člověk i řekl, že když hrajeme s Bolkou, tak přijde hodně místních. Utkání sledovalo pouhých 1 079 příznivců kopané. Hradeckých bylo v sektoru okolo třiceti, stejně početnou skupinu měla na protilehlé tribuně Bolka. Oba tábory předváděli průměrný doping.

Sektor Votroků v zápase s Mladou Boleslaví

Závěr

V neděli 26.2. zajíždíme do Ostravy, kde se utkáme s Baníkem. Souboj těchto týmů začíná v 18 hodin.