Osmifinále: Pohár Mol Cup: SK České Budějovice – FC Hradec Králové 2:0 (2:0)

Ve středu 1. 2. 2023 se ve městě pod Černou věží odehrála dohrávka odloženého zápasu osmifinále MOL Cupu. Hradec Králové se do Budějovic vypravil po úspěšném mistráku s Plzní a ti, co se vypravili spolu s ním, se těšili na dobrý zápas.

Zápas

A právě toho se příznivcům Votroků bohužel vůbec nedostalo. Od samého začátku byli Budějovičtí víc na míči a nepřestávali ohrožovat hradeckou bránu. Naši borci jako kdyby po předchozí sobotě ztratili všechen um, nic jim zkrátka nelepilo. První zářez si tak po značném tlaku vysloužili domácí, když za ně v osmnácté minutě skóroval útočník Matoušek. Stadionem se tedy znovu neslo vyrovnat a otočit. Následovala však jen houšť nepodařených přihrávek a zastavených průniků. Nutno podotknout, že i Hradci se podařilo dostat do několika výrazných šancí, jenže každá ze střel mířila nazdařbůh. Když pak Budějky pár minut před koncem navýšili v závaru vedení o další gól (nigerijský útočník Quadri Adediran), naděje na touženou korekci do konce prvního poločasu se rozplynula.
Druhá půle zápasu měla v podstatě stejný průběh, alespoň však bez dalšího lovení míče ze sítě. Marně se Votroci snažili získávat balony, všude byli místní rychleji či silněji. Přitom se nedá říct, že by se hra odehrávala v nějakém zásadním tempu. Těžko posoudit příčinu tak markantního rozdílu oproti výkonu, který chlapi předvedli ve Štruncových sadech. Chyba v přípravě? Přílišný zásah do sestavy? O tom, že by hru vypustili, se snad uvažovat ani nedá. Vždyť vize Brna na domácím stadionu… to by byla věčná škoda zahodit takovou příležitost. Každopádně, čas ubíhal a nic nového již do konce utkání nepřinesl, snad až na jedinou žlutou, kterou inkasoval obránce Martin Sladký, strůjce přihrávky úvodního gólu. Po krátkém nastavení tak Hradec Králové v Budějovicích svou letošní pohárovou cestu končí.

Sestava Votroků: Bajza – Klíma, Čihák, Čech – Gabriel, Dvořák (64. Trusa), Smrž (74. Kodeš), Harazim – Pudhorocký (46. Rada) – Kubala (46. Ryneš), Jurčenko (46. Koubek)

Návštěvnost, fandění a vše okolo

Za Votroky se uprostřed pracovního týdne vydalo všehovšudy dvanáct fanoušků, takže i přes nijak příznivý termín pokračujeme v podpoře. Samotný doping je omezen nejen počtem, ale i nešťastným stavem hry. Povzbuzování rozhodně nepomohla ani absence stánku s občerstvením. S hradeckými příznivci jednoduše nikdo nepočítal. Tímto lze poděkovat sekuritce, která nás o přestávce bez problému pustila mezi domácí a my to tak mohli alespoň spláchnout. Faktem je, že černobílí se mezi černobílými dobře schovají. Snad ještě jedna věc – je třeba zmínit, že i když Hradečtí celou dobu tahali za výrazně slabší konec, jejich fans nepřestávali věřit a nadávky na předváděnou hru, aby člověk pohledal. Jaký to rozdíl mezi tím, co šlo vyslechnout na adresu vlastních hráčů od zmlsaných rychlofans Plzně!

Sektoru Votroků proti Českým Budějovicím

Závěr

No nic, o nadcházející neděli nás čeká pražská Bohemka a není čas litovat absolvované prohry. Votroci si budou jistě chtít spravit chuť a my u toho nesmíme chybět!