3. kolo: Pohár Mol Cup: FK Chlumec n/C – FC Hradec Králové 0:4 (0:1)

Ve 3. kole pohár MOL CUP zajížděli “Votroci” do nedalekého Chlumce nad Cidlinou. Regionální souboj dvou měst z Královehradeckého kraje byl nakonec úspěšnější pro zkušenější Hradec Králové, který zvítězil hladce 0:4. O branky černobílých se postarali Novotný, Vašulín a dvě premiérové branky v dresu Hradce Králové zaznamenal Filip Čihák.

Zápas

Okrajově se mělo jednat o zápas s jasným favoritem, což se na hřišti takové potvrdilo. Votroci dirigovali tempo hry, ale že by to tempo bylo bůhvíjaké, to se úplně říci nedalo. Hradečtí kombinovali, ale k zakončení se jim nedařilo dostat. Měli spoustu střílených centrů, které většinou obrana domácích dokázala zneškodnit a zamezit tak hostům ke vstřelení úvodní branky. Nakonec se však hradečtí prosadili, kdy přímý kop Smrže propadl až k Čihákovi, který otevřel skóre zápasu – 0:1. V závěru poločasu dostal domácí hráč Frizoni červenou kartu za úmyslné kopnutí do Vojty Smrže.

Do druhé půle tak nastoupili domácí oslabeni o jednoho hráče v poli a Hradec tak na hřišti začal dominovat. Do vápna létal jeden centr za druhým, ale uklidňující branka ne a ne přijít. A tak si vzal slovo opět Filip Čihák, který se zjevil na malém vápně a podruhé v zápase se mohl radovat ze vstřelené branky – 0:2. Trenér Koubek poté udělal pár střídání, což přineslo své ovoce. Střídajícímu Novotnému trvalo pouhé čtyři minuty než se dokázal prosadit – 0:3. O další dvě minuty později se trefil ještě dlouhán Vašulín – 0:4. Tímto stavem nakonec zápas i skončil a “Votroci” si tak pohodlně zajistili postup mezi šestnáctku nejlepších.

Sestava Votroků: Vízek – Čech (84. Leibl), Ševčík, Čihák – Gabriel (78. Novotný), Smrž, Kodeš, Ryneš (46. Harazim) – Dvořák (78. Kučera) – Koubek (63. Vašulín), Kubala

Návštěvnost, fandění a vše okolo

Utkání přihlíželo 1 265 platících diváků. Úvodních pět minut odehrál v dresu Chlumce exhradečák Jan Kraus, který se loučil se svou fotbalovou kariérou a byl odměněn potleskem celého stadionu. Hradecký sektor se zabydlel v jednom z rohů, vyvěšené byly vlajky Jičína a Kuksu, zde byla asi třicítka aktivních, kteří s časovými prodlevami podporovali svůj tým. Celkově bylo fanoušků Hradce Králové mnohem více, což bylo vidět z reakcí vždy po vstřelené brance.
Po utkání proběhla zkrácená děkovačka s hráči a nyní už je třeba soustředit se na ligový duel v Českých Budějovicích.

Sektor Votroků proti Chlumci