12. kolo: FC Hradec Králové – FC Zbrojovka Brno 2:1 (1:1)

Dne 15. října se v Mladé Boleslavi odehrálo 12. kolo Fortuna ligy, v němž se s Votroky střetla Zbrojovka Brno. Očekával se těžký zápas, jelikož vzhledem ke vzájemné statistice posledních let se nám s Brnem nijak zvlášť nedaří – o tom se však psalo v pozvánce a jinde. Votroci se na tento sobotní zápas pečlivě chystali s cílem tuto bilanci po dlouhé době prorazit. Výhra by jim kromě posílení morálky přinesla i další velmi cenné body pro zajištění pozice v přední části tabulky, kterou dosud drží.

Zápas

Již první minuty ukázaly, že se Hradec do boje pustí zostra. Hra se oproti klasickému průběhu nepřelévala sem tam, naopak – Votroci soupeře po většinu času svírali v jeho obranném pásu a tlačili na bránu. Tolik rohů jsme už dlouho neviděli. Brno evidentně nevědělo kudy kam. Třicet minut tlaku však gól nepřineslo. Poté však hosté po s nad jediné šanci utekli a po nešťastné chybě našeho brankáře se jim podařilo ujmout vedení – skóroval útočník Řezníček, byl to jeho šestý zářez v této sezoně. Hradečtí se však nenechali opařit a pokračovali ve své snaze za prosazením. A to se jim ještě do poločasu podařilo! Faul na Radu měl být původně standardní situací zahrávanou těsně před velkým vápnem, do toho však k našemu překvapení zasáhl VAR, který situaci nakonec vyhodnotil jako pokutový kop. Toho se ujmul právě faulovaný Rada a k radosti celé tribuny proměnil. První půle tak i po velké převaze domácích končí smírně 1:1.

Druhý poločas byl opět ve znamení Hradce, nicméně bylo znát, že Votroci již dost ze svých sil využili. Hon za vítězstvím však nakonec naplněn byl. Před koncem zápasu se dalekonosná přihrávka dostala na hlavu Kučery, jenž míč usměrnil do předbrankového prostoru. Zde se do něj nekompromisně opřel Vašulín a k velké úlevě diváků šanci stoprocentně zúročil. Šestiminutové nastavení již vliv na výsledek nemělo a my tak oslavujeme důležité vítězství nad nepříjemným protivníkem, a co víc píšeme do tabulky pravdy dvacítku!

Sestava Votroků: Bajza – Klíma, Čihák, Leibl (46. O. Ševčík) – Gabriel, Kučera, Kodeš, Harazim – Rada – Kubala (87. Koubek), Vašulín (90+5. Dvořák)

Návštěvnost, fandění a vše okolo

Na fotbal klub již tradičně vypravuje autobus, který je však zápas od zápasu prázdnější. Buď se lidem nelíbí počasí, nebo výsledky. Co z toho je pochopitelnější? Co k tomu lze dodat. Ke stadionu dojíždějí i další kotelníci po své ose, nakonec se setkává v podstatě pravidelné jádro (pro úplnost: návštěva utkání čítala podle hlasatele 801 hlav). V kotli se fandí skutečně solidně, však tomu vývoj zápasu dává pádný důvod. Jediné vykolejení je po úvodním zásahu hostí, ale to je klasickým „vyrovnat a otočit“ hned zažehnáno. Všichni si to užíváme.

Sektor Votroků proti Teplicím

Závěr

Další zápas nás čeká ve středu, 3. kolo MOL Cupu v Chlumci nad Cidlinou, výkop je v 15:00. Ideální dojezdová vzdálenost, neideální čas. Ale jistě se nás tam pár sejde. Mistrák mají Votroci protentokrát v neděli a bude to duel na trávníku Českých Budějovic. Příznivci Votroků se budou dopravovat individuálně. Věřme, že nedosáhneme výjezdové nuly (na hřišti i v hledišti).