11. kolo: FC Hradec Králové – FK Teplice 4:1 (1:1)

Utkání s Teplicemi trochu připomínalo to s pražskou Spartou, nyní však se šťastným koncem pro nás, protože se nám podařilo s o jedním mužem v poli méně vstřelit Teplicím tři branky a to zápas rozhodlo. Votrokům si připsali důležité vítězství, své první ligové branky zaznamenali Adam Gabriel a Ondra Ševčík.

Zápas

Votroci se v zápase museli obejít bez vykartovaných Kodeše se Smržem, a tak musel trenér Koubek se svým realizákem, ač nerad, opět zamíchat se sestavou a zaimprovizovat.
Úvodní minuty se odehrávaly víceméně spíše na středu hřiště a žádný tým si nevypracoval výraznější šanci. Do té se dostal v 17. minutě Rybička, probil se do vápna, kde byl faulován, ale sudí penaltu neodpískal a hrálo se dál. Po přerušené hře vstoupil do hry VAR a po shlédnutí záběru nakonec odpískal penaltu, letos naši první. K míči se postavil kapitán Rada a s přehledem ji proměnil – 1:0. O deset minut později opět zasáhl VAR. Rybička fauloval uprostřed hřiště exhradeckého Shejbala a uviděl žlutou kartu, VAR však doporučil přezkoumat situaci a nakonec to byl kartónek barvy červené. Trenér Koubek zareagoval a přeskupil řadu, dolů šel Kubala, na plac Ševčík. Tři minuty před koncem poločasu zamotal hradecké obraně nohy agilní Gning, který byl faulován Novotným a penalta se kopala také na druhé straně. Pokutový kop proměnil Žák a mohlo být ještě hůře, ale tepličtí trefili z velké šance pouze tyč Reichelovy branky – klíčový okamžik zápasu. Za nerozhodného stavu se tak šlo i do kabin.

Trenér Koubek nebyl zřejmě spokojený s naší hrou o deseti a do druhé půle udělal další dvě střídání. Votrokům toto oživení paradoxně pomohlo a hned v úvodu se po Klímově pasu rval o téměř ztracený míč mladík Gabriel a za svou aktivitu byl odměněn premiérovým gólem v nejvyšší soutěži – 2:1! Krásná akce! Poté začali zlobit hosté, jmenovitě útočník Gning, který si dokázal vypracovat spoustu příležitostí, ale vyhořel na skvělém Reichelovi, kterému několikrát pomohla i hradecká obrana. Naštěstí se nám podařilo přečkat velké šance Severočechů, kteří v zakončení zcela vyhořeli úplně stejně jako “Votroci” v minulém kole na Spartě. Pro nás to byl jasný signál, že máme tři body na dosah a ještě blíž byli po standartce Kuby Rady, kdy jeho levačka našla hlavu Šévy a ten se nemýlil – 3:1. Tepličtí byli opařeni z vývoje zápasu natolik, že inkasovali po dohrání jedné z další standartních situací ještě jednou, kdy prošla do Muchovy sítě tečovaná střela Adama Gabriela – 4:1. Votroci utkání zcela zaslouženě vyhráli a posunuli se na 5. místo tabulky.

Sestava Votroků: Reichl – Klíma, Čihák, Čech (46. Koubek) – Gabriel, J. Kučera, Rada (90+2. Dvořák), Novotný (46. Harazim) – Rybička – Kubala (35. Ševčík), Vašulín (74. Trusa)

Návštěvnost, fandění a vše okolo

Na stadionu byla ohlášena návštěva 816 diváků, což je hrozně málo. Ovšem, kdo byl, určitě si zápas užil se vší parádou, však jsme do zápasu s Teplicemi vsítili pouze 8 branek a tentokrát čtyři v jednom zápase, což je paráda.
V sektoru se nás za vlajkou fanklubu VOTROCI 2000 schází 30-35 aktivně fandících. Votroky podporujeme celý zápas, nechybí ani odpovídačky s ostatními fanoušky. Prezentaci nemáme žádnou, v závěru si užíváme děkovačku s hráči, která stadionem krásně zněla.
Náš sektor se distancuje od toho, že by organizovaně rasisticky urážel hráče černé pleti nebo urážel jiné teplické hráče, konkrétně kapitána Vondráška. Honzovi Shejbalovi přejeme brzké uzdravení. Více se k tomuto citlivému tématu nebudeme vyjadřovat.
Teplických fanoušků bylo zhruba stejně jako nás a fandili také celý zápas. Z jejich strany naopak nechyběly hanlivé pokřiky směrem k Hradci, ale nám to rozhodně nevadí, fotbal je emotivní sport a patří to k němu.

Sektor Votroků proti Teplicím

Závěr

V následujícím kole se představíme opět “doma”, naším soupeřem bude nováček z Brna. Utkání je na programu v sobotu 15.10. od 16 hodin.