10. kolo: AC Sparta Praha – FC Hradec Králové 2:1 (0:1)

Ač jsme si na Letné vytvořili řadu brankových příležitostí, proměnit jsme dokázali pouze jednu. Měli jsme možnost přesilovky, ale šancí jsme pohrdli a nakonec prohráli po neregulérní brance domácích 2:1.

Zápas

Do utkání jsme vstoupili skvěle a po krásných akcích na jeden dotek jsme si vypracovali brankové příležitosti. Prosadili jsme se však až po chybě Krejčího, kterého obral o míč Vašulín, ten vyslal Kubalu, který se nemýlil a prostřelil Kováře – 0:1. Z tribun se ozýval pískot, což nám vyhovovalo, sparťané ztráceli jednoduché míče a my jsme mohli tvořit dál. Velké šance měli osamocený Smrž i Vašulín, ale neprosadili se. Poté surově loktem trefil Čvančara, Filipa Kubalu, do obličeje a uviděl žlutou kartu. Po doporučení VARu nakonec došlo k opravě a přišla červená karta. Letenští byli paradoxně posledních deset minut první půle lepším týmem, ale branku Reichla nikterak neohrozili.

Do druhého poločasu nastoupili domácí aktivně a odměnou jim byla branka po rohovém kopu, kdy se trefil Sorensen. Stadion ožil a hnal letenské za dalším gólem. Velkou šanci však měli hradečtí, když sebral míč Zelenému Kubala a uháněl na branku, z úhlu nakonec nastřelil tyč Kovářovy branky. G´ol přišel o pár minut později, kdy se prosadil domácí Kuchta. Brance však předcházela teč kapitána Krejčího, tudíž se jednalo o ofsajd a branka neměla platit. Čárový tuto teč neviděl, hlavní také ne. VAR zkoumal situaci něco přes tři minuty a také ji neviděl nebo třeba vidět nechtěl, branka platila – 2:1. Uvidíme, co nám k tomu poví, pan Příhoda…
Dvacet minut před koncem přišel faul Vojty Smrže, klasický zákrok na žlutou kartu, sudí však tasil k překvapení celého sektoru hostů a naší střídačky rovnou červenou kartu a síly na hřišti se srovnali. Votroci se ještě v závěru snažili o vyrovnání, ale sparťané si zápas pohlídali, kouskovali hru a všemožně zdržovali.
Na Letné tedy prohráváme za zvláštních okolností 2:1, nicméně netřeba smutnit, dokázali jsme si vypracovat spoustu šancí i bez Vlčáka a od toho je třeba se odpíchnout a šance proměnit už třeba proti Teplicím.

Sestava Votroků: Reichl – Klíma, Čihák, Čech (66. Gabriel) – Harazim (66. Rada), Smrž, Kodeš (83. Koubek), Novotný – Vašulín, Rybička (46. Kučera), Kubala

Návštěvnost, fandění a vše okolo

Na Letnou si našlo cestu něco málo přes deset tisíc diváků, což je na české poměry jedna z těch vyšších návštěv a určitě se při takové atmosféře hráčům hraje lépe.
Nás se v sektoru nakonec k překvapení všech schází 88, což není vůbec špatné číslo. V sektoru visí vlajky Chocně a jedna šachovnicová. Ač nemáme buben s megafonem, první půli jsme se do toho opřeli a podpora nebyla vůbec špatná, pomohla tomu samozřejmě i naše vstřelená branka. Ve druhé půli to bylo už o něco slabší i vinou rozhodnutích rozhodčího a VARu. Po zápase děkujeme hráčům za odvedený výkon a vyvoláváme Honzu Mejdra, který si nejdříve musel splnit povinnosti v “Priskeho kolečku” a až poté zaregistroval, že po něm toužíme, a tak nám zamával. :-)

Votroci na Letné

Závěr

Nyní nás čekají dva domácí zápasy, nejprve se v sobotu utkáme s Teplicemi, poté přijede Zbrojovka Brno. V úterý 4.10. nezapomeňte, že se koná v A-sportu beseda s fanoušky.