2. kolo: Pohár Mol Cup: FK Čáslav – FC Hradec Králové 0:11 (0:3)

Ve středu 21. 9. 2022 nám ve druhém kolem MOL Cupu los přihrál divizní FK Čáslav. Po předchozích nepříliš přesvědčivých výsledcích jsme si chtěli spravit chuť, což se víc než dostatečně podařilo.

Zápas

Utkání proběhlo na v areálu Vodranty, s krásným výhledem na historické město a stejně tak i na hřiště. Deštivé počasí se na čáslavském pažitu v průběhu dne vyřádilo, takže bylo jasné, že to nebude zápas o finesách, ale o schopnosti udržet míč na noze. Od začátku mače jsme však i přes povážlivě rozmáčený terén dominovali, přeci jen naši chlapi jsou na tvrdé ligové podmínky zvyklí – a samozřejmě v umění s balonem (se vší úctou k domácím) to je rovněž rozdíl několika tříd. Góly začaly padat již v úvodu, kdy skóre otevřel v osmé minutě Kubala, následovaný v osmnácté Rybičkou a v pětatřicáté Kodešem. Vše po hezkých střelách ze vzdálenosti, toho v lize moc nevidíme. Druhý poločas se nesl v podobném duchu, nicméně přehlídka střelců se rozšířila. Stav ve prospěch hostů po zahájení druhé půle navýšili (opět) Kubala, Rybička (3x), Koubek (2x) a Dvořák. Jeden nešťastný zářez si udělali sami domácí, Votroky o branku po neproměněné penaltě v závěru ochudil Čihák. Sečteno podrženo, stadionem se neslo hradecké “hurá” celkem jedenáctkrát.

Sestava Votroků: Bajza – Smrž (61. Kučera), Čihák, Rybička, Kubala (69. Dvořák), Novotný (69. Hájek), Ševčík, Harazim, Kodeš (61. Doležal), Čech (61. Leibl), Koubek

Návštěvnost, fandění a vše okolo

Co se týče fandění, na stadion Pod Hrádkem si v převážně zasmušilém pozdním odpoledni našlo cestu vícenež tři desítky příznivců Hradce, celková návštěva utkání představovala podle dodatečných informací asi 750 lidí. Atmosféra byla i přes nepříznivý vývoj pro Čáslavské dobrá (o podporu se staral převážně členitý kinderkotel), i když nadšení s postupem času pochopitelně ztrácelo na síle. V kotli hostí to mělo samozřejmě opačný vývoj. Však na takové představení od našich borců bychom si zvykli! Ač nám tedy chyběl buben, zvládli jsme improvizovat, a tak jsme byli po celý zápas také jistě slyšet. K náladě přispěla i kvalitní jedenáctka z nedalekého minipivovaru Tupadly.
Zástavy: na naší straně visela vlajka Veteránů, domácí vyvěsili plotovku Blue Boys.

Aktivní sektor hradeckých fans v Čáslavi

Závěr

Další pohárové kolo se odehraje 19.10. v Chlumci nad Cidlinou, kde se dá vzhledem k času i vzdálenosti čekat mnohem širší výjezdová podpora!