9. kolo: FC Hradec Králové – FC Trinity Zlín 0:0

V neděli 18. 9. se Votrokům v devátém kole Fortuna ligy postavil do cesty Zlín. Hradečtí si po jabloneckém nezdaru chtěli spravit chuť a jejich fans stejně tak. Však zlínští oproti již odedávna nepříjemnému Jablonci představovali (alespoň papírově) soupeře, na kterého jsme si mohli došlápnout.

A právě to se však od samého začátku nedělo. Hra se stále přelévala ze strany na stranu, ani jeden z týmů se nemohl dostat ke kloudnému míči, natož k nějakému zakončení. Nemálokrát se divákům mohlo zdát, že mají dokonce víc ze hry hosté – a to zvláště díky svým exotickým posilám. Z hradecké strany jsme tolik zkažených balonů už dlouho neviděli. Nákopy, špatná zpracování… ouvej ouvej. Záloha i obrana fungovaly přijatelně, ale rozdávání přihrávek dopředu, to byl kámen úrazu. Útok zkrátka vázl, chlapi stále ještě nenašli recept na hru bez Vlčáka. Pravdou je, že zatímco Votroci začínali šlapat na plyn, s postupující časomírou se Zlín stále víc a víc válel na zemi a šetřil každou vteřinu. Stejně tak kouskoval hru i rozhodčí, jenž pískal, co mohl. Bezzubost obou mužstev se bohužel promítla až do konce utkání, takže jsme si gól zařvat nemohli. Po nule na tabuli, to asi čekal málokdo. Nicméně daleko horší by bylo se Zlínem vyjít komplet na prázdno. Můžeme být tedy rádi za bod.

Sestava Votroků: Reichl – Čech, Čihák, Klíma – Ryneš (Novotný), Kodeš, Smrž, Kučera – Dvořák (Trusa), Vašulín, Kubala (Koubek M.)

Návštěvnost, (ne)fandění a nic dalšího okolo

Ještě snad slovo k fandění. Návštěva byla tristní, a to nejen na tribuně jako takové, ale i v kotli. Opět se sešli snad jen ti skalní. Tomu odpovídal i doping. Snad ještě nejsme u konce s dechem!

Závěr

Nadcházející mistrák se Spartou, to však bude jiné kafe. Věřme, že si naši borci po poháru s Čáslaví sednou a promyslí, co s tím.