8. kolo: FK Jablonec – FC Hradec Králové 3:0 (0:0)

Fotbalisté FC Hradec Králové zajížděli v 8. kole na Střelnici. Zde se utkali s místním Jabloncem. Severočeši v lize ještě nevyhráli a tak je čekal souboj s rozjetými Votroky. Hradec nezvládl druhý poločas a odjel s prohrou 0:3.

Zápas

Oba týmy nastoupily do zápasu s několika změnami. V úvodních minutách bylo živo na obou stranách. Nejprve Kroba vychytal výtečně Reichl a na druhé straně se skvěle zaskvěl Hanuš, ten chytil velké šance Kubaly a Vašulína. Další obrovskou šanci měl domácí Šejk, ale Reichl reflexivním zákrokem podržel svůj tým. Před 30. minutou měli Hradečtí ještě dvě šance. Vašulínův pokus vytáhl konečky prstů Hanuš na roh… Z následného rohu se dostal k míči Kubala, ale i on byl ve stoprocentní šanci neúspěšný. Proti byl exhradecký Hanuš. Další vážná šance v první půli už nebyla a do kabin se šlo za stavu 0:0.
V 50. minutě se skóre zápasu měnilo. Jablonecký Krob vypálil, míč vyrazil Reichl za sebe, kde chtěl odkopnout míč Smrž, ale ten při vší smůle nastřelil Sejka – 1:0. V 67. minutě přišel další gól z kopaček jabloneckých hráčů. Odražený míč od prsou Kubaly se dostal ke Kubovi Martincovi a ten pumelicí do šibenice nedal Reichlovi šanci – 2:0. Kuba zvedl nad hlavu ruce na znamení omluvy. Koubek na nepříznivý stav zareagoval střídáním. Hned střídající Kodeš mohl snížit, ale jeho střela skončila mimo branku. Poslední gól v zápase vstřelil Jan Chramosta. Ten si zaběhl za obranu Hradce a přehodil brankáře Reichla – 3:0. V zápase se už nic důležitého nestalo. Hradec nezvládl druhý poločas a odjel s prohrou 0:3. V Jablonci se Hradci nedaří. Poslední vítězství na severu Čech bylo v roce 1999. Po prohře jsme na šestém místě.

Sestava Votroků: Reichl – Gabriel, Klíma, Ševčík, Čech, Smrž – Kubala (71. Koubek), Rada, Kučera (69. Dvořák), Trusa (69. Kodeš) – Vašulín (79. Rybička)

Diváci, fandění a vše okolo

Na Střelnici v Jablonci si našlo cestu 2.309 diváků. Domácí fandili po celý zápas, jejich support se zvedl na vyšší level po vstřelených brankách. Nás se v sektoru sešlo pětačtyřicet. Vzhledem ke slušné sestavě a ne úplně špatnému počtu stálo fandění za hovno. Fandila zhruba 1/4 lidí a zbytek asi přijel jenom na výlet. Přitom v takovém počtu by se dalo naše kluky v klidu podpořit, tak třeba zase příště…

Sektor hradeckých Votroků v Jablonci

Závěr

V dalším kole se utkáme se Zlínem, který okupuje spodek tabulky. Mač je na programu v neděli od 16:00 v Lokotrans aréně. Již se můžete hlásit do autobusu ZDE!