32. kolo: AC Sparta Praha – FC Hradec Králové 1:1 (0:0)

Že budeme v nadstavbové části jen do počtu ? Pfff…my ještě budeme rozhodovat, kdo ten titul získá. I toto nejspíš zaznělo v kabině Votroků před začátkem nadstavby. A po Slavii o důležité body a nejspíš i o titul přišla i Sparta.

Zápas

Domácí fotbalisté nastupovali do zápasu s vědomím, že jestli si chtějí udržet šance na titul, musí Hradec porazit a prvních deset minut tomu odpovídalo. Ovšem poté se do hry dostali i Votroci a dokonce se mohli dostat záhy i do vedení, ovšem jejich velké šance nebyly využitý. Zápas měl opravdu skvělé tempo, hrálo se chvilku před brankou Hradce, chvilku před brankou Sparty. Ovšem dle očitých svědků byl nebezpečnější Hradec. Do kabin však šli oba týmy za remízového stavu.

Pět minut po začátku druhého poločasu rozhodčí zapískal velice ale opravdu velice přísnou penaltu, kterou domácí proměnili a šli do vedení. Kdo však čekal, že tento gól rozhodne o osudu utkání a třech bodech pro spartu, ten musel být jak v Jiříkově vidění. Votroci totiž zbraně nesložili a bojovali dál o body. A odměna se dostavila v podobě vyrovnávacího gólu Michala Leibla. Sparta poté měla tlak a snažila se o vedoucí branku, ovšem to se jí nepodařilo. Konec zápasu, už si Votroci pohlídali a dokonce mohli strhnout všechny body na svojí stranu. Žel bohu se to nepodařilo, i tak si ale po 56 letech odváží z Letné bod.

Sestava Votroků: Vízek – Čech, Král, Leibl – Mejdr, Kučera, Vlkanova (90+4 Prekop), Kodeš, Novotný – Kubala (85.Soukeník), Vašulín (63.Rada)

Diváci, fandění a vše okolo

Do Generali České pojišťovny arény se na tento zápas přišlo podívat 7317 diváků z toho v sektoru hostí POUZE!!! čtyřicet Votroků + další desítky mimo sektor. Aktivně fandících v našem sektoru bylo bohužel jen necelá dvacítka. Fandíme s menšími přestávkami celý zápas. Občas se u některých pokřiků přidávají i ostatní normálové v sektoru, ale opravdu jen sporadicky. To však nejaktivnější nějak neomezuje, a tak se střídají pokřiky s chorály a dokonce se objeví i některé historické pokřiky. S přibývajícím časem naše fandění s vidinou historického bodu z Letné eskaluje a nakonec graduje po zápase, kdy s hráči probíhá tradiční děkovačka jako po vítězném zápase. Poté je několikrát vyvoláván trenér Votroků Miroslav Koubek.

Co se týče domácí, tak ti si připravili hned dvě prezentace. Nejprve opět ukázali své básnické střevo a poslali celkem jasný vzkaz směrem k vedení a poté ve 23. minutě zavzpomínali na Josefa Šurala, který před třemi lety tragicky zemřel. Co se týče fandění, tak si jedou opět to svoje ale i jejich počet v kotli není optimální. Zbytek stadionu se ozývá také jen sporadicky s pokřikem Sparta, ovšem toť z jejich strany vše.

Závěr

Další zápas hrají Votroci opět venku. Tentokrát je na programu výjezd do Ostravy na Baník. Začátek výkopu 19:00 určitě není ideální, ovšem za ty výsledky, co kluci předvádí, by si zasloužili v Ostravě co největší podporu. Proto neváhejte a pojeďme v co největším počtu na Votroky do Vítkovic!