27. kolo: FC Hradec Králové – FK Mladá Boleslav 2:2 (1:1)

“Bitva o Boleslav”
V tomhle duchu se nesl zápas 27. kola mezi fotbalisty FC Hradec Králové a FK Mladá Boleslav. V Lokotrans aréně byly k vidění čtyři branky. Hradec dvakrát vedl, ale „hostující“ Mladá Boleslav vždy vyrovnala. Zápas tak skončil 2:2. Votroci stále drží 6. místo a navíc s obrovskou jistotou budou do 10. místa tabulky FORTUNA LIGY.

Zápas

Hned v úvodu zápasu se měnilo skóre. Rada získal míč, předal Kodešovi, který nastartoval na pravém křídle Mejdra a ten lahůdkovým centrem našel hlavu hradeckého kapitána Vlkanovy, jenž se hlavou nemýlil – 1:0. Vedení hradeckého týmu vydrželo do dvacáté minuty. Douděrův pokus byl ztečován Filipem Novotným. Brankář Vízek byl na tento pokus krátký a míč ho přeletěl – 1:1. Poté měl velkou šanci Rada, ale jeho střela s opačnou falší těsně minula Šedovu branku. Na druhé straně Vízek lapil Ewertonovu nebezpečnou střelu zpoza vápna. Gól už v poločase nepadl, a tak se šlo do kabin za stavu 1:1.

Bolka začala druhý poločas velice aktivně a hradecká obrana měla hodně práce. Velké problémy jim dělali Ewerton s Hlavatým, ale jejich pokusy ke vstřelení vedoucího gólu nevedly. “Hosté” své šance nevyužili a přišel trest. Výborně hrající Petr Kodeš obral o míč mladoboleslavského hráče, krásným centrem našel Filipa Kubalu a ten neměl problém obstřelit Šedu – 2:1. Po inkasované brance Středočeši otevřeli zadní vrátka a na jejich branku se valil jeden brejk za druhým, ale při vší smůle ani jeden nezůstal využitý. Běžela 81. minuta a hosté předvedli výbornou kombinaci. Na jejím konci nahrával Skalák Šimkovi a ten nedal Vízkovi šanci – 2:2. Modrobílí po vstřelené brance ožili a Dancák mohl strhnout vedení na svou stranu. Jeho pumelici výborným zákrokem zneškodnil Patrik Vízek. V samotném závěru mohl strhnout vedení na hradeckou stranu Vlkanova, Šeda ale svou minelu napravil a nedovolil Vlčákovi vstřelit gól na 3:2. V bitvě o Mladou Boleslav nikdo nevyhrál. Utkání skončilo remízou 2:2. Pro Hradec to byla jedenáctá remíza a už popáté 2:2.

Sestava Votroků: Vízek – Čech, Král, Leibl – Mejdr, Kodeš, Rada (66. Soukeník), Novotný – Rybička (72. Vašulín), Kubala (89. Kučera), Vlkanova

Diváci, fandění a vše okolo

Do Lokotrans arény si našlo cestu 836 diváků, z toho polovina byla mladoboleslavských, kterým patřila celá protilehlá tribuna. V hradeckém kotlíčku se nacházelo asi 12 fanoušků. To v kotli Mladé Boleslavi bylo fanoušků o poznání více, odhadem asi třicet. Oba tábory povzbuzovaly své borce po celý zápas.

Závěr

+ dobrý bod s Mladou Boleslaví
+ téměř jisté umístění do desátého místa
+ stále šestí
– bídná návštěva v bitvě o Boleslav, desítka lidí v kotli – ostuda

Euforie po semifinále rychle opadla? V dalším kole zajíždí Votroci na horkou půdu do Vítkovic, kde bude soupeřem “Votroků” pátý Baník Ostrava. Zápas odehrajeme v neděli 10. dubna.