22. kolo: FK Pardubice – FC Hradec Králové 0:0

V rámci 22. kolo nás čekal prestižní zápas proti našemu velkému rivalovi z Pardubic. Východočeské derby tentokrát hostil pražský Ďolíček, kde momentálně hrají pardubičtí své domácí zápasy. V utkání jsme byli mírným favoritem, na podzim jsme derby dokázali vyhrát, v tabulce máme také lepší postavení, ale tento duel nám nevyšel podle představ a skončil smírně 0:0.

Zápas

Utkání na těžkém terénu pro nás nebylo vůbec jednoduché. Oba týmy vstoupily do utkání s bojovným projevem, nebezpečné útoky se střídaly na obou stranách, ale stoprocentní šance z toho nebyly, většinou to ztroskotalo na finální nahrávce nebo nedůrazu ve vápně soupeře.
Pardubicím se povedlo otevřít skóre střelou kapitána Jeřábka, na řadu však přišel VAR, po kterém nejen že sudí Petřík gól neuznal, ale navíc právě Jeřábkovi udělil červenou kartu za úmyslný faul pěstí do obličeje Leibla, který gólu předcházel. Pro domácí to byla sprcha, pro nás zase velká šance převzít otěže zápasu. Přeci jen hrát derby s jedním hráčem v poli navíc, to bylo třeba využít.
Bohužel se tak nestalo, zápas nám nevyšel, nehráli jsme dobře, špatně se nám kombinovalo. Domácí dobře bránili a měli pár brejků, po jednom z nich dokonce trefili vnější tyč Fendrychovy svatyně. Největší šanci “Votroků” měl asi střídající Rybička, ale jeho střele chybělo tak půl metru, aby skončila v síti.

Zápas se nám tedy nevydařil, máme pouze bod. Chtěli jsme určitě utkání zvládnout za tři body, ale to se nám nepovedlo. Nyní už je potřeba se však soustředit na další duel.

Sestava Votroků: Fendrich – Klíma, Král, Leibl (90+4. Kodeš) – Mejdr, Kučera, Rada, Novotný (46. Rybička) – Prekop (60. Kubala), Vašulín, Vlkanova

Fandění, ultras a vše okolo

Do Prahy se vydáváme společně vlakem, všichni v černém. Do Vršovic přijíždíme asi tři hodiny před zápasem, a tak hledáme hospodu, kam bychom se vešli nejlépe všichni. Nakonec se nám to daří, dáváme oběd a nějaký piva. Půl hodiny před zápasem opouštíme hospodu a míříme pohromadě na stadion.
Lístky do sektoru pro hosty byly vyprodané už tři dny před derby, nakonec se nás schází stopadesát + další fanoušci Hradce na hlavní tribuně v sektoru A1. V našem sektoru není kam pořádně pověsit vlajky, organizace fandění nebyla špatná, ale vzhledem k rozpoložení sektoru pro hosty bylo vytvořit nadprůměrnou atmosféru nad naše síly.
Choreo jsme tentokrát žádné nedělali, akorát bylo odpáleno pár kusů pyrotechniky.
Po ukončení zápasu probíhá vlažná děkovačka z hráči, protože dnes to nebyl ani od nás ani od nich povedený výkon.
Ještě chvíli jsme drženi v sektoru a poté puštěni, policie nakonec sbírá jednoho z našich, na kterého nejdřív čekáme u stadionu a potom i na nádraží. Asi po hodině a půl je propuštěn a my se všichni vracíme společně domů.

Fotogalerie

(autoři fotek: Luboš Lorinc, Fabi)

Závěr

V dalším kole narazíme v azylu v Mladé Boleslavi na vedoucí celek tabulky, pražskou Slavii. Utkání odehrajeme v neděli 27.2. od 15 hodin.