20. kolo: FC Viktoria Plzeň – FC Hradec Králové 1:0 (1:0)

Ve 20. kole nás čekal zápas na půdě Viktorky Plzeň. Ta měla obrovskou motivaci v tom, že díky zaváhání všech svých hlavních soupeřů se mohla výhrou nad Votroky posunout na první místo. Hradečtí zase potřebovaly body k udržení se v prostřední části tabulky pro nadstavbu. Překvapení se bohužel nekonalo a po sympatickém výkonu jsme prohráli 1:0.

Zápas

Začátek zápasu měli určitě lepší borci z Hradce. Dařilo se nám posílat do vápna centy, ale nikdo se jich neujmul a když už se tak stalo, tak z toho nic nebylo. Od cca 25 minuty nastala patnáctiminutovka Plzně, kdy do našeho vápna létali jeden míč za druhým. Výsledek z toho byla jedna uznaná a jedna neuznaná branka Viktorky. I přesto je dle mého názoru nejlepším hráčem prvního poločasu náš brankář Vilda.

Celý druhý poločas byl už od Plzně velmi špatný, sice držela balon, ale takovouto hru si nepředstavuju od prvního celku tabulky, obzvlášť v domácím prostředí. Votroci měli pár slibných příležitostí, ale nic se bohužel neujmulo. Pozitivní je ale to, že jsme se celý zápas snažili hrát naši hru a nesnižovali jsme se k nějakým hloupým odkopům. Za zmínku ještě stojí určitě naše nová posila ve středu zálohy – Kučera. Jeho výkon byl velice bojovný a na to, že ještě před dvěma měsíci hrál druhou ligu a premiéru měl nyní na Viktorce v Plzni, byl jeho výkon určitě nadstandartní.

Sestava Votroků: Fendrich – Klíma, Král, Čech (80. Rybička) – Mejdr, Soukeník, Kučera (75. Rada), Novotný – Prekop, Kubala, Vlkanova

Návštěvnost, fandění a vše okolo

Pokud budu brát v potaz všechny skutečnosti, jako je max. návštěva 1000 lidí (již týden před zápasem bylo vyprodáno), manipulace s očkováním, zavřený sektor hostů a neděle od 18 hodin, tak ani nejsem překvapený, že nás bylo na stadionu 8 ,,statečných´´ Votroků. Vzhledem k tomu, že jsme byli součástí protilehlé tribuny mezi domácími, tak jsme se nijak v průběhu zápasu nevyjadřovali. Co se týče stadionu, tak tam asi není moc co vytknout. Nový stadion s dobrým výhledem, co víc si přát.

Fandění domácích bylo takové průměrné, určitě žádnou ostudu neudělali i vzhledem k tomu, že jich bylo na stadionu jen 1000. Toto číslo by podle zaplnění stadionu souhlasilo.

Závěr

Mohli jsme mít bod, škoda to určitě je. Naše chvíle ale přijde hned v dalších třech zápasech. Doma máme Budějice, následně hned opět doma (oboje v MB) pohár s Bohemians a další víkend výjezd na derby! Z těchto třech zápasů bude určitě náš cíl, nemít ani jednu prohru.