Zimní příprava hradeckých “Votroků”

Zimní příprava hradeckých fotbalistů je pomalu ale jistě u konce. Svěřenci trenéra Koubka dolaďují poslední detaily a prvním únorovým víkendem se rozjede všechno naplno. V neděli Votroky čeká silná Viktoria Plzeň, která černobílý balet hostí ve své Doosan Aréně.

V zimní pauze se obměnil kádr nepatrně. Do A-týmu přišli dva dorostenci z hradeckého klubu – David Jurčenko a Dan Kutík. Dalšími posilami jsou Jakub Kučera z brněnské Líšně a Petr Rybička z Chrudimi.
K příchodům patří i odchody. V hradeckém dresu neuvidíme v následující části FORTUNA LIGY brankáře Michala Reichla (Dukla Praha), Kubu Rezka (ukončení hostování) a Filipa Firbachera (Chrudim). Do Turecka dále neodcestovali Marek Kejř a Honza Záviška, probíhají jednání o hostování v Chrudimi.

A nyní k přípravným zápasům hradeckých borců. Hradečtí odehráli v zimní přípravě pět zápasů. V prvním zápase s přehledem porazili Velvary 6:2 (Prekop 2x, Záviška 2x, Soukeník, Vlkanova). Druhým soupeřem Votroků byl o soutěž zkušenejší tým než Velvary. Na umělku do Hradce Králové přijela Chrudim. Votroci ji po brankách Novotného, Jurčenka a Kateřiňáka porazili 3:0.
Další tři zápasy se odehrály mimo Českou republiku, konkrétně v tureckém Beleku. První mač svěřenci Miroslava Koubka sehráli s polským RKS Radomiak Radom. Hradec tento duel vyhrál 2:1, když přesně mířili Dan Vašulín a David Jurčenko. Druhým soupeřem Hradce byl ukrajinský celek NK Veres Rivne. Utkání skončilo remízou 1:1. Adam Vlkanova vstřelil v 18. minutě jediný gól hradeckého celku. V posledním zápase byla soupeřem Votroků rakouská FK Austria Wien. Generálka na jarní část ligy nám výsledkově bohužel nevyšla. Hradec s rakouským celkem prohrál 1:3 (Vašulín). Gesto Fair-play předvedl hradecký Vlkanova. V závěru prvního poločasu byla odpískána penalta pro Votroky, která s největší pravděpodobností neměla být a Vlčák přihrál míč z penaltového puntíku brankáři Austrie.

Příští víkend to ale začne. Začnou boje ve FORTUNA LIZE a Hradec jede do již zmíněné Plzně. Zápas v Plzni je naplánován na neděli 6. února od 18 hodin.